botercreme (spoedje)
Moderator: Chantal
botercreme (spoedje)
wat doe je eigenlijk met botercreme (ganache) die hard is geworden - moet je die weer even in de magnetron opwarmen of even met de mixer voordat je de taart vult?
J0ela, 21.02.11 en I.van, 31.07.12
-
- J&J MAURITIUS
- Berichten: 5714
- Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:16 pm
Re: botercreme (spoedje)
Botercreme is iets anders dan ganache. Botercreme is met boter en ganache met chocola.
Maar beide kun je weer even mixen in de mixer tot het weer zacht is.
Maar beide kun je weer even mixen in de mixer tot het weer zacht is.
Groetjes Rebecca, MAMA van
Jasmijn 16-10-2006
Linde 04-04-2009
Jasmijn 16-10-2006
Linde 04-04-2009
Re: botercreme (spoedje)
als het echt nog hard uit vanuit de koelkast, kun je het een paar seconden in de magnetron zetten. echt maar 10 seconden of zo. even voelen of het wat zachter is (gardes erin proberen te duwen, als het niet lukt is het nog te hard).
en dan kun je het weer mixen.
en idd zijn het 2 heel verschillende dingen die je noemt
en dan kun je het weer mixen.
en idd zijn het 2 heel verschillende dingen die je noemt

Chris 30-10-2005 en Femke 08-06-2007 en Mark 07-11-2011
Re: botercreme (spoedje)
haha ik heb er ook geen verstand van natuurlijk
Er ging in elk geval een heel pakje boter in!
Maar het was keihard geworden, want ik had het vanmiddag al gemaakt.
Ik heb gedaan wat jij zei Chantal, even in de magnetron en toen even gemixt en toen leek het weer precies op wat ik vanmiddag in de koelkast zette.
Taart is klaar
morgen de frosty sheet erop en twee kaarsjes voor ons jarig jetje.

Maar het was keihard geworden, want ik had het vanmiddag al gemaakt.
Ik heb gedaan wat jij zei Chantal, even in de magnetron en toen even gemixt en toen leek het weer precies op wat ik vanmiddag in de koelkast zette.
Taart is klaar

J0ela, 21.02.11 en I.van, 31.07.12
-
- J&J MAURITIUS
- Berichten: 5714
- Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:16 pm
Re: botercreme (spoedje)
Wel een foto plaatsen he?!
Groetjes Rebecca, MAMA van
Jasmijn 16-10-2006
Linde 04-04-2009
Jasmijn 16-10-2006
Linde 04-04-2009
Re: botercreme (spoedje)
Een verjaardagsfoto, maar geen speciale taartfoto, hij is denk ik niet voor de galerij 

J0ela, 21.02.11 en I.van, 31.07.12
Re: botercreme (spoedje)
Mijn man en zijn broerAna schreef:Wie is er jarig dan?

Groetjes Dorien mv F(19) en L (15)
Re: botercreme (spoedje)
Nog gefeliciteerd 
De taart was goed gelukt alleen het recept voor de vulling had ik niet goed gekozen. Het was evengoed erg lekker hoor, maar voor verbetering vatbaar.
Ik had een laag vanillebavarois en die is echt heel lekker. (Wel bewerkelijk)
En toen had ik die ganache. Die stond bij recepten voor vullingen en ik had niet verwacht dat het dus een hard laagje werd. Dat is lekker - maar niet te dik liever. En het is beter geschikt als laag over de taart heen. Maar een derde vulling had ik niet dus dit werd hem plus slagroom. Ik las later dat het ook afhangt van de kwaliteit van de chocolade, hoe meer procent de chocolade is, hoe harder hij wordt. En ik had 75%.
Qua bekleding had ik er een fotoprint op, het zag er echt niet zo geweldig uit
maar J0ela vond hem wel prachtig en vooral de kaarsjes.
In Juli ga ik een taart voor I.van maken, dan ben ik inmiddels in Belgie en kan ik eens wat met fondant gaan oefenen.

De taart was goed gelukt alleen het recept voor de vulling had ik niet goed gekozen. Het was evengoed erg lekker hoor, maar voor verbetering vatbaar.
Ik had een laag vanillebavarois en die is echt heel lekker. (Wel bewerkelijk)
En toen had ik die ganache. Die stond bij recepten voor vullingen en ik had niet verwacht dat het dus een hard laagje werd. Dat is lekker - maar niet te dik liever. En het is beter geschikt als laag over de taart heen. Maar een derde vulling had ik niet dus dit werd hem plus slagroom. Ik las later dat het ook afhangt van de kwaliteit van de chocolade, hoe meer procent de chocolade is, hoe harder hij wordt. En ik had 75%.
Qua bekleding had ik er een fotoprint op, het zag er echt niet zo geweldig uit

In Juli ga ik een taart voor I.van maken, dan ben ik inmiddels in Belgie en kan ik eens wat met fondant gaan oefenen.

J0ela, 21.02.11 en I.van, 31.07.12