Pagina 1 van 1

botercreme (spoedje)

Geplaatst: wo feb 20, 2013 9:09 pm
door Ana
wat doe je eigenlijk met botercreme (ganache) die hard is geworden - moet je die weer even in de magnetron opwarmen of even met de mixer voordat je de taart vult?

Re: botercreme (spoedje)

Geplaatst: wo feb 20, 2013 9:32 pm
door JasmijnLinde
Botercreme is iets anders dan ganache. Botercreme is met boter en ganache met chocola.
Maar beide kun je weer even mixen in de mixer tot het weer zacht is.

Re: botercreme (spoedje)

Geplaatst: wo feb 20, 2013 10:00 pm
door Chantal
als het echt nog hard uit vanuit de koelkast, kun je het een paar seconden in de magnetron zetten. echt maar 10 seconden of zo. even voelen of het wat zachter is (gardes erin proberen te duwen, als het niet lukt is het nog te hard).
en dan kun je het weer mixen.

en idd zijn het 2 heel verschillende dingen die je noemt ;)

Re: botercreme (spoedje)

Geplaatst: wo feb 20, 2013 10:21 pm
door Ana
haha ik heb er ook geen verstand van natuurlijk 8) Er ging in elk geval een heel pakje boter in!
Maar het was keihard geworden, want ik had het vanmiddag al gemaakt.
Ik heb gedaan wat jij zei Chantal, even in de magnetron en toen even gemixt en toen leek het weer precies op wat ik vanmiddag in de koelkast zette.

Taart is klaar :mrgreen: morgen de frosty sheet erop en twee kaarsjes voor ons jarig jetje.

Re: botercreme (spoedje)

Geplaatst: wo feb 20, 2013 11:24 pm
door JasmijnLinde
Wel een foto plaatsen he?!

Re: botercreme (spoedje)

Geplaatst: wo feb 20, 2013 11:58 pm
door Ana
Een verjaardagsfoto, maar geen speciale taartfoto, hij is denk ik niet voor de galerij ;)

Re: botercreme (spoedje)

Geplaatst: do feb 21, 2013 8:15 am
door Dorien
Gefeliciteerd! Hier ook een Jarige job!

Re: botercreme (spoedje)

Geplaatst: do feb 21, 2013 9:32 am
door Ana
Wie is er jarig dan?

Re: botercreme (spoedje)

Geplaatst: do feb 21, 2013 9:39 am
door Dorien
Ana schreef:Wie is er jarig dan?
Mijn man en zijn broer :lol: 41 jaren jong geworden!

Re: botercreme (spoedje)

Geplaatst: za feb 23, 2013 8:22 pm
door Ana
Nog gefeliciteerd ;)

De taart was goed gelukt alleen het recept voor de vulling had ik niet goed gekozen. Het was evengoed erg lekker hoor, maar voor verbetering vatbaar.

Ik had een laag vanillebavarois en die is echt heel lekker. (Wel bewerkelijk)
En toen had ik die ganache. Die stond bij recepten voor vullingen en ik had niet verwacht dat het dus een hard laagje werd. Dat is lekker - maar niet te dik liever. En het is beter geschikt als laag over de taart heen. Maar een derde vulling had ik niet dus dit werd hem plus slagroom. Ik las later dat het ook afhangt van de kwaliteit van de chocolade, hoe meer procent de chocolade is, hoe harder hij wordt. En ik had 75%.

Qua bekleding had ik er een fotoprint op, het zag er echt niet zo geweldig uit :lol: maar J0ela vond hem wel prachtig en vooral de kaarsjes.

In Juli ga ik een taart voor I.van maken, dan ben ik inmiddels in Belgie en kan ik eens wat met fondant gaan oefenen. :mrgreen: