Ik wil graag samen met Fl00r een regenboogtaart maken voor de taartenwedstrijd bij haar op school.
Ik wil hem maken van biscuitdeeg. Kun je daar de kleurstof van Wilton voor gebruiken die voor marsepein en icing is?
En waarmee kun je de witte laag eromheen maken? Ik heb een recept gevonden van botercreme, maar ben daar zelf niet zo fan van. Maar nu twijfel ik dus over waar je zo'n laag nog meer van kunt maken. Tips, ideeen iemand?
Vraag over regenboogtaart
Moderator: Chantal
Vraag over regenboogtaart
J0p1e, mama van Fl00r (18-01-2006) en W@lt (07-01-2008)
Re: Vraag over regenboogtaart
Ik heb al meerdere keren zo'n regenboog taart gemaakt.
Alle lagen afzonderlijk bakken.
je kunt het gewoon kleuren met de kleurstof van Wilton waar je ook marsepein mee kleurt. De kleur van het deeg is na het bakken donkerder/dieper dan de kleur van het beslag, dus verkijk je daar niet op.
Ik heb gevuld met slagroom, dus tussen elke laag biscuit slagroom en wel dun afgesmeerd met botercreme en daarna bekleed met fondant en/of witte marsepein.
op de foto ooit de eerste die ik maakte, de laagjes biscuit had ik iets te dun. maar lekker was ie wel.
Alle lagen afzonderlijk bakken.
je kunt het gewoon kleuren met de kleurstof van Wilton waar je ook marsepein mee kleurt. De kleur van het deeg is na het bakken donkerder/dieper dan de kleur van het beslag, dus verkijk je daar niet op.
Ik heb gevuld met slagroom, dus tussen elke laag biscuit slagroom en wel dun afgesmeerd met botercreme en daarna bekleed met fondant en/of witte marsepein.
op de foto ooit de eerste die ik maakte, de laagjes biscuit had ik iets te dun. maar lekker was ie wel.
- Bijlagen
-
- 2013-03-30 (2).JPG (92.98 KiB) 1091 keer bekeken
Gerrie, (pleeg)moeder van J (2005), H (2006), E (2007), M (2009) en S (2013) en soms een crisis plaatsing.