Piratentaart
Moderator: Chantal
Piratentaart
Wat voor taart wil je voor je verjaardag Gijs? Een piratentaart. Dus kon mama aan haar eerste 3D-taart beginnen. Ik vind hem best goed gelukt. Bezoek was weer zwaar onder de indruk en hij was erg lekker, vooral de "zee".
Vierkante ondertaart gevuld met laagje bbr, laagje Bananen-saroma-pudding aangemaakt met slagroom (jammie) met laagje verse babanen. Afgesmeerd met botercreme met bananen-patidess.
Schip en schatkist gevuld met laagje bbr, laagje appeljam met daarover gestoofde kaneelappeltjes, afgesmeerd met gewone botercreme.
Vierkante ondertaart gevuld met laagje bbr, laagje Bananen-saroma-pudding aangemaakt met slagroom (jammie) met laagje verse babanen. Afgesmeerd met botercreme met bananen-patidess.
Schip en schatkist gevuld met laagje bbr, laagje appeljam met daarover gestoofde kaneelappeltjes, afgesmeerd met gewone botercreme.
Dank voor de complimenten. Zit hier helemaal te glimmen op mijn stoel.
Eigenlijk was ie niet eens zo heel erg moeilijk. De zeilen heb ik van gumpaste gemaakt. Uitgesneden in de juiste vorm en toen op wc-rolletjes laten uitharden. De masten zijn grote sate-prikkers met daaromheen bruine marsepein. Met edible glue heb ik de zeilen op de masten geplakt.
Ik was wel heel erg bang dat de masten niet lang rechtop zouden blijven staan dus heb ik ze er net voor het serveren pas opgezet. Daarom helaas ook geen hele duidelijke (detail)-foto's van de taart, het hele huis zat vol visite (met een boel kinderen die het liefst met hun neus er bovenop stonden) toen we nog foto's moesten maken. Normaal maak ik de foto's voor het feest begint in de tuin op het gras, zodat je een mooie rustige achtergrond krijgt.
Uiteindelijk bleken de masten hartstikke stevig te staan, dus misschien had ik ze er ook al wel eerder op kunnen zetten. Maar ja, dan paste de taart weer niet in de koelkast
Eigenlijk was ie niet eens zo heel erg moeilijk. De zeilen heb ik van gumpaste gemaakt. Uitgesneden in de juiste vorm en toen op wc-rolletjes laten uitharden. De masten zijn grote sate-prikkers met daaromheen bruine marsepein. Met edible glue heb ik de zeilen op de masten geplakt.
Ik was wel heel erg bang dat de masten niet lang rechtop zouden blijven staan dus heb ik ze er net voor het serveren pas opgezet. Daarom helaas ook geen hele duidelijke (detail)-foto's van de taart, het hele huis zat vol visite (met een boel kinderen die het liefst met hun neus er bovenop stonden) toen we nog foto's moesten maken. Normaal maak ik de foto's voor het feest begint in de tuin op het gras, zodat je een mooie rustige achtergrond krijgt.
Uiteindelijk bleken de masten hartstikke stevig te staan, dus misschien had ik ze er ook al wel eerder op kunnen zetten. Maar ja, dan paste de taart weer niet in de koelkast
http://www.deleukstetaarten.nl/howto/16/Piratenschip++/mamawanda schreef:Nou hier ook, tong rolt er uit en oogen zijn ook zowat uit hun kassen gefloept.Ilja schreef:Siets! Mijn kin valt op de grond, hoe mooooooi!!
Heel gaaf!
Een how to graag
U vraagt wij draaien.
Beter goed gejat dan slecht verzonnen toch
Hihi, zal ik eerlijk bekennen dat ik aan jou heb moeten denken toen ik die masten aan het plaatsen was? Hoezo erg?artcoco schreef:Haha, hoe herkenbaar. Ik heb ook altijd van die last-minute dingen en moet dan snel nog even wat foto's schieten, terwijl de gasten al bijeengetrommeld warmdraaien voor lang-zal-die-leven... heerlijk relaxed die taartprojecten!Sietske schreef:Ik was wel heel erg bang dat de masten niet lang rechtop zouden blijven staan dus heb ik ze er net voor het serveren pas opgezet.
Maar ach, ze zullen het wachten wel op prijs gesteld hebben toen je kwam met dit kunstwerk!
-
- J&J MAURITIUS
- Berichten: 5628
- Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:16 pm