Ik wil voor kerst nog een taartje bekleden met fondant. Hoe maak ik dat lekker soepel voor de basislaag? En hoe kun je de decoratie er het beste opplakken?
Gebruiken jullie ook fondant en marsepein door elkaar?
En wat zijn de voor- en nadelen? Ik vind fondant lekkerder, mooier van kleur, maar wat harder/stijver.
Fondant bekleden en plakken
Moderator: Chantal
marsepein en fondant kun je prima door elkaar mengen! lekker smaakje en soepelheid door de marsepein, en de rekbaarheid door de fondant. prima combi dus.
fondant kun je even 5 seconden in de magnetron leggen, dan is het weer zacht.
maar het moet natuurlijk wel goed verpakt worden als je het even niet gebruikt. in de huishoudfolie en dan nog een diepvries (is dikker) zakje er luchtdicht omheen.
decoraties kun je gewoon met een heeel klein beetje water vastplakken. echt alleen maar vochtig maken.
fondant kun je even 5 seconden in de magnetron leggen, dan is het weer zacht.
maar het moet natuurlijk wel goed verpakt worden als je het even niet gebruikt. in de huishoudfolie en dan nog een diepvries (is dikker) zakje er luchtdicht omheen.
decoraties kun je gewoon met een heeel klein beetje water vastplakken. echt alleen maar vochtig maken.
Chris 30-10-2005 en Femke 08-06-2007 en Mark 07-11-2011
-
- J&J MAURITIUS
- Berichten: 5714
- Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:16 pm