Pagina 1 van 1

Fondant bekleden en plakken

Geplaatst: di dec 21, 2010 12:16 pm
door Annemarie
Ik wil voor kerst nog een taartje bekleden met fondant. Hoe maak ik dat lekker soepel voor de basislaag? En hoe kun je de decoratie er het beste opplakken?

Gebruiken jullie ook fondant en marsepein door elkaar?

En wat zijn de voor- en nadelen? Ik vind fondant lekkerder, mooier van kleur, maar wat harder/stijver.

Geplaatst: di dec 21, 2010 12:59 pm
door Chantal
marsepein en fondant kun je prima door elkaar mengen! lekker smaakje en soepelheid door de marsepein, en de rekbaarheid door de fondant. prima combi dus.
fondant kun je even 5 seconden in de magnetron leggen, dan is het weer zacht.
maar het moet natuurlijk wel goed verpakt worden als je het even niet gebruikt. in de huishoudfolie en dan nog een diepvries (is dikker) zakje er luchtdicht omheen.
decoraties kun je gewoon met een heeel klein beetje water vastplakken. echt alleen maar vochtig maken.

Geplaatst: di dec 21, 2010 2:01 pm
door JasmijnLinde
Ik gebruik ook fondant en marsepein door elkaar. Werkt fijn.