Pagina 1 van 1
Hoeveel fondant voor de basislaag
Geplaatst: do dec 23, 2010 8:59 am
door Annemarie
Ik wil zaterdagochtend nog een taart bekleden. Nu heb ik voor de basis 250 gram voorgekleurd fondant gehaald. Is dat genoeg? Nu kan ik nog bijkopen, zaterdag niet natuurlijk.
Geplaatst: do dec 23, 2010 9:08 am
door Tienne mv Merel en Stijn
hoe groot is je taart?
Ik gebruik voor 26 cm taart altijd 500 gram marsepein
Geplaatst: do dec 23, 2010 10:59 am
door diane76
Kijk even op de site van de leukste taarten. Volgens die tabel heb je 650 gram marsepein nodig. Ik neem aan dat je dat ook ndig hebt als je fondant gebruikt. Dan heb je echt genoeg en kun je de restjes misschien kleuren voor decoratie?
http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen
Echt een heel handige site. Ik kijk er vaak op!
Geplaatst: do dec 23, 2010 11:56 am
door Sandra
mamawanda schreef:Je hebt idd niet genoeg.
Ik gebruik altijd rond de 500 gram.
Je houdt dan wel heel veel over (ik wel de helft), maar anders krijg je de lap niet groot genoeg om de hele taart te bedekken.
Dat staat ook op de marsepein zelf idd., maakt het dan niet uit of het alleen marsepein is of met fondant gemengd?
Geplaatst: do dec 23, 2010 2:38 pm
door Annemarie
Bedacht me later dat ik nog marsepein en kleurstof heb, dus het komt zoiezo goed.
Geplaatst: do dec 23, 2010 3:49 pm
door ailay
mamawanda schreef:Je hebt idd niet genoeg.
Ik gebruik altijd rond de 500 gram.
Je houdt dan wel heel veel over (ik wel de helft), maar anders krijg je de lap niet groot genoeg om de hele taart te bedekken.
Huh? Ik snap m niet. Je houdt heel veel over (de helft) maar anders krijg je de lap niet groot genoeg? Hoe bekleed jij een taart dan?
Geplaatst: do dec 23, 2010 6:17 pm
door ailay
Maar dat is toch helemaal niet praktisch Wanda. En ook niet aan te raden, want dat (veel) te veel aan marsepein/fondant kan er voor zorgen dat rand bovenop gaat scheuren, vanwege het gewicht.
Je kunt dan toch ook met minder toe en dan toch nog steeds de lap groot genoeg uitrollen?
Geplaatst: do dec 23, 2010 9:38 pm
door Chantal
ailay schreef:Maar dat is toch helemaal niet praktisch Wanda. En ook niet aan te raden, want dat (veel) te veel aan marsepein/fondant kan er voor zorgen dat rand bovenop gaat scheuren, vanwege het gewicht.
Je kunt dan toch ook met minder toe en dan toch nog steeds de lap groot genoeg uitrollen?
maar als jij een taart hebt van 20 cm. en 10 cm hoog. dan moet de lap al minstens 40 cm zijn toch? dan komt hij precies tot het randje. maar je krijgt hem nooit precies in het midden over je taart. dus wordt hij toch al 50 cm of nog een beetje meer, want helemaal precies rond wordt het ook nooit.
ik heb liever een te grote lap als een te kleine lap!
meet het eigenlijk ook niet na, gok altijd.
dus aan 250 gram heb ik ook echt veel te weinig, gaat echt niet lukken voor 1 taart.