ik ga een poging wagen om....
Moderator: Chantal
ik ga een poging wagen om....
cupcakes te maken. Heb al een melk- en ei- eivrij recept gevonden. Via een link van hier. Ook een voor bananencake waar ook cupcakes van gemaakt kunnen worden.
Maar nu, ik heb een cupcake bakvorm voor 12 cakejes. Kan ik daar ook minder cakejes in maken of is dat niet goed voor de vorm?
En hoe kan ik die versieren? Niet te moeilijk en notenvrij. Want M heeft ook pinda-allergie (tip om ook geen noten te geven dus marsepein valt af, vind ik ook erg ingewikkeld). Maar wat is dan leuk om de cc mee te versieren. Gewoon glazuur of is botercreme van plantaardige margarine beter, zoja hoe maak ik dat.
Ik wil voor zijn verjaardag cc maken en nu dus even uitproberen leek me wel zo verstandig.
Ja sorry voor al die vragen.
Maar nu, ik heb een cupcake bakvorm voor 12 cakejes. Kan ik daar ook minder cakejes in maken of is dat niet goed voor de vorm?
En hoe kan ik die versieren? Niet te moeilijk en notenvrij. Want M heeft ook pinda-allergie (tip om ook geen noten te geven dus marsepein valt af, vind ik ook erg ingewikkeld). Maar wat is dan leuk om de cc mee te versieren. Gewoon glazuur of is botercreme van plantaardige margarine beter, zoja hoe maak ik dat.
Ik wil voor zijn verjaardag cc maken en nu dus even uitproberen leek me wel zo verstandig.
Ja sorry voor al die vragen.
Nancy mv M icah 31-8-2008 en S enn 28-7-2011
Cupcakes kan je goed invriezen hoor, volgens mij gewoon in een diepvrieszakje doen als ze zijn afgekoeld. Botercreme is ook leuk om een toef mee op je cupcake te spuiten, je kunt er eventueel nog een smaakje of kleurtje aan toe voegen.
Meike 12-04-2006 en Benthe-08-09-2009
Zorgen moet je doen, niet maken
Zorgen moet je doen, niet maken
botercreme gemaakt van boter en poedersuiker is niet zo lekker hoor, om daar een toef van op je cakeje te spuiten.
dan zul je op zoek moeten naar de mix voor botercreme. geen idee wat daar doorzit, maar dat is een stuk lekkerder. wel met een smaakje erdoor, chocopasta of jam of zo.
fondant kun je denk ik wel gebruiken hoor, daar zitten geen noten in!
dan zul je op zoek moeten naar de mix voor botercreme. geen idee wat daar doorzit, maar dat is een stuk lekkerder. wel met een smaakje erdoor, chocopasta of jam of zo.
fondant kun je denk ik wel gebruiken hoor, daar zitten geen noten in!
Chris 30-10-2005 en Femke 08-06-2007 en Mark 07-11-2011
kun je een beetje met klei overweg? dan kun je dit ook. het voelt namelijk als klei, en de uitstekertjes die je voor klei gebruikt, kun je ook voor fondant gebruiken.
ik denk wel dat je het online moet kopen. of je moet een taartenwinkel in de buurt hebben zitten, maar dat weet ik zo niet...
glazuur en sprinkels is natuurlijk het makkelijkst!
ik denk wel dat je het online moet kopen. of je moet een taartenwinkel in de buurt hebben zitten, maar dat weet ik zo niet...
glazuur en sprinkels is natuurlijk het makkelijkst!
Chris 30-10-2005 en Femke 08-06-2007 en Mark 07-11-2011
Ik zal eerst eens een poging wagen die cc te te maken en met glazuur aan de gang. Als dat goed gaat kan ik eens kijken of ik iets met dat fondant kan. Misschien een beetje te hoog gegrepen voor een eerste keer.
Maar in Den Bosch zit de taartwinkel. Moet ik wel snel zijn want die is gesloten van 15 tot 31 aug. En dan hebben we het feestje al gehad. Maar goed dan heb ik nog 2 weken. Dan kan ik daar ook eens kijken voor die botercrememix.
Maar niet te veel kopen want als het tegenvalt zit ik met spul waar ik niks meer mee doe.
Maar in Den Bosch zit de taartwinkel. Moet ik wel snel zijn want die is gesloten van 15 tot 31 aug. En dan hebben we het feestje al gehad. Maar goed dan heb ik nog 2 weken. Dan kan ik daar ook eens kijken voor die botercrememix.
Maar niet te veel kopen want als het tegenvalt zit ik met spul waar ik niks meer mee doe.
Nancy mv M icah 31-8-2008 en S enn 28-7-2011