Hoeveel fondant voor de basislaag

Moderator: Chantal

Plaats reactie
Annemarie

Hoeveel fondant voor de basislaag

Bericht door Annemarie »

Ik wil zaterdagochtend nog een taart bekleden. Nu heb ik voor de basis 250 gram voorgekleurd fondant gehaald. Is dat genoeg? Nu kan ik nog bijkopen, zaterdag niet natuurlijk.
Tienne mv Merel en Stijn

Bericht door Tienne mv Merel en Stijn »

hoe groot is je taart?

Ik gebruik voor 26 cm taart altijd 500 gram marsepein
Gebruikersavatar
diane76
J&J SANTORINI
Berichten: 3717
Lid geworden op: ma aug 09, 2010 10:47 am

Bericht door diane76 »

Kijk even op de site van de leukste taarten. Volgens die tabel heb je 650 gram marsepein nodig. Ik neem aan dat je dat ook ndig hebt als je fondant gebruikt. Dan heb je echt genoeg en kun je de restjes misschien kleuren voor decoratie?


http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen

Echt een heel handige site. Ik kijk er vaak op!
Groetjes Diane

S erena, feb 2002
M aria, jun 2003
C hiara, nov 2007
E nea, sep 2009
Gebruikersavatar
Sandra
J&J SANTORINI
Berichten: 2192
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 8:58 pm

Bericht door Sandra »

mamawanda schreef:Je hebt idd niet genoeg.
Ik gebruik altijd rond de 500 gram.
Je houdt dan wel heel veel over (ik wel de helft), maar anders krijg je de lap niet groot genoeg om de hele taart te bedekken.
Dat staat ook op de marsepein zelf idd., maakt het dan niet uit of het alleen marsepein is of met fondant gemengd?
S@ndra mv R ick (28-9-2001), I ris (23-12-2003) & J urn (22-12-2006)
Annemarie

Bericht door Annemarie »

Bedacht me later dat ik nog marsepein en kleurstof heb, dus het komt zoiezo goed.
ailay
J&J SANTORINI
Berichten: 2480
Lid geworden op: ma sep 13, 2010 12:12 pm

Bericht door ailay »

mamawanda schreef:Je hebt idd niet genoeg.
Ik gebruik altijd rond de 500 gram.
Je houdt dan wel heel veel over (ik wel de helft), maar anders krijg je de lap niet groot genoeg om de hele taart te bedekken.
Huh? Ik snap m niet. Je houdt heel veel over (de helft) maar anders krijg je de lap niet groot genoeg? Hoe bekleed jij een taart dan?
ailay
J&J SANTORINI
Berichten: 2480
Lid geworden op: ma sep 13, 2010 12:12 pm

Bericht door ailay »

Maar dat is toch helemaal niet praktisch Wanda. En ook niet aan te raden, want dat (veel) te veel aan marsepein/fondant kan er voor zorgen dat rand bovenop gaat scheuren, vanwege het gewicht.
Je kunt dan toch ook met minder toe en dan toch nog steeds de lap groot genoeg uitrollen?
Gebruikersavatar
Chantal
J&J MALEDIVEN
Berichten: 13611
Lid geworden op: di jul 27, 2010 7:38 am

Bericht door Chantal »

ailay schreef:Maar dat is toch helemaal niet praktisch Wanda. En ook niet aan te raden, want dat (veel) te veel aan marsepein/fondant kan er voor zorgen dat rand bovenop gaat scheuren, vanwege het gewicht.
Je kunt dan toch ook met minder toe en dan toch nog steeds de lap groot genoeg uitrollen?
maar als jij een taart hebt van 20 cm. en 10 cm hoog. dan moet de lap al minstens 40 cm zijn toch? dan komt hij precies tot het randje. maar je krijgt hem nooit precies in het midden over je taart. dus wordt hij toch al 50 cm of nog een beetje meer, want helemaal precies rond wordt het ook nooit.
ik heb liever een te grote lap als een te kleine lap!
meet het eigenlijk ook niet na, gok altijd.
dus aan 250 gram heb ik ook echt veel te weinig, gaat echt niet lukken voor 1 taart.
Chris 30-10-2005 en Femke 08-06-2007 en Mark 07-11-2011
Plaats reactie