Nu zit er heel veel verspreid over allerlei topics. Zou je jouw belangrijkste tips en tricks over cake pops in dit draadje willen zetten. dan help je als taartgoeroe ons prutsers enorm
sinder: jouw tips en tricks voor cake pops?
Moderator: Chantal
-
Hanne
sinder: jouw tips en tricks voor cake pops?
Hoi Gabi,
Nu zit er heel veel verspreid over allerlei topics. Zou je jouw belangrijkste tips en tricks over cake pops in dit draadje willen zetten. dan help je als taartgoeroe ons prutsers enorm
Nu zit er heel veel verspreid over allerlei topics. Zou je jouw belangrijkste tips en tricks over cake pops in dit draadje willen zetten. dan help je als taartgoeroe ons prutsers enorm
-
Sinder
-
Hanne
-
Sinder
Ok, ik verkruimel de cake, ik gebruik meestal ong 4 cupcakes die ik over heb bijvoorbeeld. Er gaat echt maar een klein beetje "vocht" in om de cake te binden, misschien 2 eetlepels. Dan kneed ik het en rol ik balletjes. Die balletjes gaan in de vriezer, ongeveer 15 min. Ondertussen smelt ik de chocola, ongeveer 3 plakken tegelijkertijd omdat je gewoon genoeg moet hebben om te dopen. En dan heb ik ongeveer 12-15 cakepops denk ik. Je tempereert de chocola dus na het opwarmen, roeren roeren en blijven roeren. Dan kun je er ook langer wat mee.
Als dat klaar is, kunnen de balletjes uit de vriezer. Die zijn dan vrij hard maar niet bevroren. De stokjes doop je snel in de chocola en druk je tot halverwege in de pops. Daarna gaan ze bij mij weer de koelkast of zelfs de vriezer weer in en haal ik ze per 4 eruit.
Ik doop ze 1 keer onder in de chocola en tik ze af door op mijn hand te tikken. Je moet idd wel snel werken, blijven roeren en niet teveel tegelijk maken. Je kunt beter dit hele proces een paar keer doen dan in 1 keer heel veel tegelijk.
Kom je hier verder mee?
Als dat klaar is, kunnen de balletjes uit de vriezer. Die zijn dan vrij hard maar niet bevroren. De stokjes doop je snel in de chocola en druk je tot halverwege in de pops. Daarna gaan ze bij mij weer de koelkast of zelfs de vriezer weer in en haal ik ze per 4 eruit.
Ik doop ze 1 keer onder in de chocola en tik ze af door op mijn hand te tikken. Je moet idd wel snel werken, blijven roeren en niet teveel tegelijk maken. Je kunt beter dit hele proces een paar keer doen dan in 1 keer heel veel tegelijk.
Kom je hier verder mee?
-
Hanne
-
Hanne
-
Chabeli
oooh zooo herkenbaar! Ik 'durf' er daarom al niet eens aan te beginnenHanne schreef:maar wanda jij bent de banketbakker. natuurlijk kan jij het. ik ben een enorme zenuwpees altijd met dit soort dingen. ik word al helemaal gestresst als ik denk aan chocola die te snel stolt, bultige balletjes, te boterig etc.
-
Joos99
Maak er dan eerst een paar. Dan proef je het wel. Hou wat cake en wat botercreme achter de hand, zodat je nog bij kunt sturen.Hanne schreef:maar wanda jij bent de banketbakker. natuurlijk kan jij het. ik ben een enorme zenuwpees altijd met dit soort dingen. ik word al helemaal gestresst als ik denk aan chocola die te snel stolt, bultige balletjes, te boterig etc.
De balletjes maak ik als volgt: met een ijsschep maak ik bolletjes. Deze leg ik op een rijtje en die snij ik doormidden. Dan zijn ze allemaal gelijk.
Door de warmte van je hand worden ze goed glad. Als ze dan uit elkaar vallen, gooi ze ze gewoon terug en doe je meer botercreme in het mengsel.
En dan nog, als ze te boterig zijn.... ik had ze wel lekker op smaak en dan zijn het alsnog geen megagebakjes. Omdat het zo'n klein hapje is, valt het dan ook nog wel mee en doe je de volgende keer iets minder.
Ik ben geen banketbakker, maar 't lukte me in 1 keer
haha dat heb ik dus ook. Maar ik ga er vandaag of in het weekend aan beginnen. Eerst cupcakes bakken omdat M icah geen melk en ei mag dus speciale versie. Kan ik er gelijk een aantal invriezen en dan van een paar cc's cake pops maken. Maar ik ben wel bang het niet lukt maar goed dan heb ik het in ieder geval geprobeerd.Chabeli schreef:oooh zooo herkenbaar! Ik 'durf' er daarom al niet eens aan te beginnenHanne schreef:maar wanda jij bent de banketbakker. natuurlijk kan jij het. ik ben een enorme zenuwpees altijd met dit soort dingen. ik word al helemaal gestresst als ik denk aan chocola die te snel stolt, bultige balletjes, te boterig etc.
Nancy mv M icah 31-8-2008 en S enn 28-7-2011
- channiemam
- J&J HAWAII
- Berichten: 8260
- Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:10 am
ik ben ook geen taartengenie maar dit lukt me dan wel weer.
die via bekers van avent zijn ideaal voor het dippen van de chocola.
de chocola maak ik warm in een bordje en schenk ik over in de via bekers.
die via bekers van avent zijn ideaal voor het dippen van de chocola.
de chocola maak ik warm in een bordje en schenk ik over in de via bekers.
mama van NynkE, C@rmen en Ver@
I don't need no one
To tell me about heaven
I just look at my daughters...
And i believe. (live)
I don't need no one
To tell me about heaven
I just look at my daughters...
And i believe. (live)