Maar goed, ik ga later meedenken, moet nu even de dagelijkse doe dingen doen...
26 mei - gaat mijn moeder trouwen!
Moderator: Chantal
-
Sinder
-
Annemarie
- channiemam
- J&J HAWAII
- Berichten: 8260
- Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:10 am
ik heb laatst een bruidstaart gemaakt met de vulling van banketbakkersroom (zakje mix van dr oetker), een laag met slagroom(kant en klare slagroom van friese vlag) en jam en botercreme van de mix. Viel erg goed in de smaak.
mama van NynkE, C@rmen en Ver@
I don't need no one
To tell me about heaven
I just look at my daughters...
And i believe. (live)
I don't need no one
To tell me about heaven
I just look at my daughters...
And i believe. (live)
- channiemam
- J&J HAWAII
- Berichten: 8260
- Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:10 am
ohoe, spannend!!!
over stapelen kan ik niets zinnigs zeggen, maar met je vullingen kun je best ietsie pietsie spannender hoor! Ik vind botercreme dus echt niet lekker als vulling, maar volgens mij zijn alle Mona puddingen wel veilig (in de zin dat je ze een dag buiten de koeling kunt bewaren). en dan heb je zomaar chipolatavulling, bitterkoekjesvulling, citroen-en aardbeikwarktaartvulling enz. Oh en afgelopen zomer was er een lekker "toetje van de maand" in een soort sinaasappelsmaak, ook heerlijk als vulling lijkt me!
over stapelen kan ik niets zinnigs zeggen, maar met je vullingen kun je best ietsie pietsie spannender hoor! Ik vind botercreme dus echt niet lekker als vulling, maar volgens mij zijn alle Mona puddingen wel veilig (in de zin dat je ze een dag buiten de koeling kunt bewaren). en dan heb je zomaar chipolatavulling, bitterkoekjesvulling, citroen-en aardbeikwarktaartvulling enz. Oh en afgelopen zomer was er een lekker "toetje van de maand" in een soort sinaasappelsmaak, ook heerlijk als vulling lijkt me!
Laatst gewijzigd door Hanneke op ma apr 11, 2011 9:23 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
mv Steijn (23-10-2001) en Sweder (16-07-2003)
-
Mirjam
Botercreme van de mix is erg lekker.
Eric heeft uit de VS taartvullingen van Jell-O meegenomen. Die maak je aan met melk, maar kunnen best een paar uur uit de koeling staan. Misschien dat je ze kunt bestellen of dat Trudie wat kan sturen?Je hebt ze in verschiilende smaken zoals chocola met mint, cheesecake, banaan, lemon etc.
En ook chocoladefudge kan volgens mij wel even buiten de koeling staan.
Hoe lang moet het buiten de koelkast staan? Want als het maar om een paar uur gaat dan kan er natuurlijk best veel, mits het niet te warm is.
Een vlaaienvulling kan zo ie zo wel.
Wat ik me nog afvroeg is of een verschil van 4 cm per laag niet te weinig is. Zeker omdat je er ook nog balletjes en zo langs wil.
En verder vind ik het heel gaaf dat je dit voor je moeder gaat doen. Knap hoor. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.
Eric heeft uit de VS taartvullingen van Jell-O meegenomen. Die maak je aan met melk, maar kunnen best een paar uur uit de koeling staan. Misschien dat je ze kunt bestellen of dat Trudie wat kan sturen?Je hebt ze in verschiilende smaken zoals chocola met mint, cheesecake, banaan, lemon etc.
En ook chocoladefudge kan volgens mij wel even buiten de koeling staan.
Hoe lang moet het buiten de koelkast staan? Want als het maar om een paar uur gaat dan kan er natuurlijk best veel, mits het niet te warm is.
Een vlaaienvulling kan zo ie zo wel.
Wat ik me nog afvroeg is of een verschil van 4 cm per laag niet te weinig is. Zeker omdat je er ook nog balletjes en zo langs wil.
En verder vind ik het heel gaaf dat je dit voor je moeder gaat doen. Knap hoor. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.
-
EskilE
botercreme van de mix is best lekker hoor! als je er maar een smaakje doorheen gooit.
die potjes van patidesse zijn hier heel geschikt voor. 3 theelepeltjes erbij en heerlijk!
monatoetjes zou ik zelf geen dag buiten de koeling laten.
vlaaivulling kan altijd natuurlijk, chocoladefudge (recept taartenforum) is lekker met kersenvlaaivulling bijvoorbeeld.
taart ziet er nu al mooi uit hoor!
die potjes van patidesse zijn hier heel geschikt voor. 3 theelepeltjes erbij en heerlijk!
monatoetjes zou ik zelf geen dag buiten de koeling laten.
vlaaivulling kan altijd natuurlijk, chocoladefudge (recept taartenforum) is lekker met kersenvlaaivulling bijvoorbeeld.
taart ziet er nu al mooi uit hoor!
Chris 30-10-2005 en Femke 08-06-2007 en Mark 07-11-2011
-
Sinder
Joh, die bc van de mix is heerlijk! Ik krijg altijd positieve reacties erop. En weet je wat je moet doen met zo'n chique taart, de Patidess Champagne erdoor, mjum! Helemaal passend bij de parels ook.
In tegenstelling tot Annemarie, zou ik de rozen niet terug laten komen. Maar goed, ik hou echt van eenvoud, niet te druk enzo. Die ballen ken ik niet, ben heel benieuwd ernaar. Ik wilde zelf gewoon een etagère gebruiken, alhoewel het nadeel weer is dat je erdoorheen moet, door de taart.
Normaal gesproken verstevig ik een stapel van 2 nooit eigenlijk, ik zie gewoon écht geen verschil. Ik zou ook liever op locatie stapelen inderdaad.
In tegenstelling tot Annemarie, zou ik de rozen niet terug laten komen. Maar goed, ik hou echt van eenvoud, niet te druk enzo. Die ballen ken ik niet, ben heel benieuwd ernaar. Ik wilde zelf gewoon een etagère gebruiken, alhoewel het nadeel weer is dat je erdoorheen moet, door de taart.
Normaal gesproken verstevig ik een stapel van 2 nooit eigenlijk, ik zie gewoon écht geen verschil. Ik zou ook liever op locatie stapelen inderdaad.
Wow, wat gaaf! Zal ontzettend mooi worden, jou kennende
.
Ik snap je onzekerheid en vragen, je wilt het natuurlijk perfect doen (ik het het ook al bij een 'gewone' taart.
Even kijken waar ik op kan antwoorden.
Rozen terug laten komen. Nee zou ik niet doen. De rozen zijn al supermooi op zichzelf, echt een blikvanger. Niet nodig om die terug te laten komen. Die ballen zijn niet een blikvanger, maar zijn er nu eenmaal, best wel in het oog springend denk ik, dus die idd mooi terug laten komen in de parels.
Ja, parelmoer doen! Maakt het weer een mooi geheel.
En helemaal wit zeg je, de rozen zijn toch rozig? Of heb ik dat mis? Zijn dat weer andere rozen die ik bedoel? Zie ook mijn tekst boven, zeker niet terug laten komen dan.
Ik heb geen idee van stapelen, maar zoals jij het wilt doen klinkt het wel heel logisch,. Ik zag trouwens op een YouTube filmpje dat ze de taart wel wat vast plakken met bc, zodat die iig niet meer verschuift.
Ik vind botercreme van de mix heerlijk. Heb er wel eens aardbei saroma door gedaan, maar vond dat net te veel worden. Gewone simpele zou voor mij al voldoen.
Heb de rest nog niet geleden, maar ik denk maar zo: alle opmerkingen zijn meegenomen. Succes!!
Ik snap je onzekerheid en vragen, je wilt het natuurlijk perfect doen (ik het het ook al bij een 'gewone' taart.
Even kijken waar ik op kan antwoorden.
Rozen terug laten komen. Nee zou ik niet doen. De rozen zijn al supermooi op zichzelf, echt een blikvanger. Niet nodig om die terug te laten komen. Die ballen zijn niet een blikvanger, maar zijn er nu eenmaal, best wel in het oog springend denk ik, dus die idd mooi terug laten komen in de parels.
Ja, parelmoer doen! Maakt het weer een mooi geheel.
En helemaal wit zeg je, de rozen zijn toch rozig? Of heb ik dat mis? Zijn dat weer andere rozen die ik bedoel? Zie ook mijn tekst boven, zeker niet terug laten komen dan.
Ik heb geen idee van stapelen, maar zoals jij het wilt doen klinkt het wel heel logisch,. Ik zag trouwens op een YouTube filmpje dat ze de taart wel wat vast plakken met bc, zodat die iig niet meer verschuift.
Ik vind botercreme van de mix heerlijk. Heb er wel eens aardbei saroma door gedaan, maar vond dat net te veel worden. Gewone simpele zou voor mij al voldoen.
Heb de rest nog niet geleden, maar ik denk maar zo: alle opmerkingen zijn meegenomen. Succes!!
Mama van 3 geweldige meiden; L!nde (05-08-2002) en Z€nne (09-02-2004) en M@re (31-10-2005) en 1 superzoon; J€ns (01-02-2010)
Wat dacht je hiervan als ondersteuning voor je bovenste taartje?
http://www.taartendecoratie.nl/cake-boa ... -20cm.html
Of deze: http://www.taartendecoratie.nl/drums-ro ... -20cm.html
De ene is 3 mm dik en de tweede 13 mm. Dan moet je wel je vorm nameten of die wel ècht 20 cm is... (bij mij wijkt dat dus af. ) Bijsnijden gaat echt niet lukken!
Gaat vast weer heul mooi worden!
Leuk, een corina-projectje...
http://www.taartendecoratie.nl/cake-boa ... -20cm.html
Of deze: http://www.taartendecoratie.nl/drums-ro ... -20cm.html
De ene is 3 mm dik en de tweede 13 mm. Dan moet je wel je vorm nameten of die wel ècht 20 cm is... (bij mij wijkt dat dus af. ) Bijsnijden gaat echt niet lukken!
Gaat vast weer heul mooi worden!
Leuk, een corina-projectje...
Groetjes Diane
S erena, feb 2002
M aria, jun 2003
C hiara, nov 2007
E nea, sep 2009
S erena, feb 2002
M aria, jun 2003
C hiara, nov 2007
E nea, sep 2009
Hmmm, ik lees net mijn post weer even terug en het staat er anders dan ik bedoel, met die rozen. Ik bedoel: Die rozen zijn zo mooi van zichzelf en ze springen er zo mooi uit (omdat alles wit is en de rozen wat rozigs) dat ze niets extra's nodig hebben. dat ze zo de blikvanger zijn. Ik bedoel dus niet dat je ze niet terug moet laten komen omdat ze roze zijn en dan niet mooi. Maar dus juist omdat ze roze zijn, dat ze wel alleen staand kunnen.artcoco schreef:Ja echt wel!Mon schreef:alle opmerkingen zijn meegenomen. Succes!!
De rozen zijn inderdaad een beetje roze gedust. Ach, ik kijk wel hoe het uitkomt straks.
Moet ik toch een keer de mix gaan maken dus - met en zonder smaakje. Maarja, dan proef je het weer los van het biscuit - ik ga natuurlijk niet zomaar een taart maken om even voor te proeven... (mijn arme lijntje!).
Ach, als iedereen roept dat die mix lekker is, dan moet het gewoon zo zijn.
En de taart "plak" ik wel op het onderbord, maar de bovenste staat straks op die ballen, dus dat is wel losjes. Het Wilton bord dat erbij hoort is nu uitverkocht, dus ik ga gewoon een cake druk van 20 cm als onderbord van de bovenste taart proberen, in elk geval stevig.
Hopelijk duidelijker zo
En ik zou idd wel iets van een bord onder de bovenste taart doen. Misschien een iets dikker bord, desnoods een zilveren (of gouden
Mama van 3 geweldige meiden; L!nde (05-08-2002) en Z€nne (09-02-2004) en M@re (31-10-2005) en 1 superzoon; J€ns (01-02-2010)
Misschien even een vriendin ofzo inschakelen die je zoons kan helpen met klaarmaken, of manlief? Valt dat weer van jouw lijstje af. Op de locatie zelf is er geen grote inloopkoelcel ofzo waar hij in kan staan (en dan natuurlijk nog de stress dat er niemand tegen aanloopt of ongein met je taart uithaalt, niet zo'n goed idee denk ik).
mama van E lle (16-07-2004) en E vi (12-10-2006)
-
Jeanet
Je plannen klinken goed, ik ga je draadje maar eens volgen, met alle tips die erin staan.
O en 1 op 1 botercreme vind ik niet lekker, maar die van de mix is echt heeeeerlijk! Laatst met patidesse hazelnoot gemaakt, jummie!
O en 1 op 1 botercreme vind ik niet lekker, maar die van de mix is echt heeeeerlijk! Laatst met patidesse hazelnoot gemaakt, jummie!
Saskia mv Anouk (22-12-2005) en Eline (20-08-2010)
Als je mij wilt leren kennen, probeer dan niet in de spiegel te kijken.
Als je mij wilt leren kennen, probeer dan niet in de spiegel te kijken.
-
Hanne
-
Mirjam
- mAmArianne
- J&J SANTORINI
- Berichten: 3268
- Lid geworden op: di jul 27, 2010 12:39 pm
Leuk leuk leuk! Dat gaat zekerweten mooi worden!
Voor de vulling...
Champagnecreme (botercrememix met patidess champagne óf de hoeveelheid water die in de mix gaat vervangen door een ´mousserende wijn´) framboosjes erin drukken (doosje uit diepvries AH, kun je bevroren in de creme steken)
Frambozenjam (de light vind ik niet fijn, die is te ´nat´)
Witte chocopasta (beetje verwarmen zodat het makkelijk te smeren is, die van AH is wel fijn) met witte vlokken.
En dit beschrijf je als: Gevuld met Champagnecreme met frambozen/au framboise, een laag frambozenconfiture en een laag witte chocoladecreme met witte chocoladekrullen
Voor de vulling...
Champagnecreme (botercrememix met patidess champagne óf de hoeveelheid water die in de mix gaat vervangen door een ´mousserende wijn´) framboosjes erin drukken (doosje uit diepvries AH, kun je bevroren in de creme steken)
Frambozenjam (de light vind ik niet fijn, die is te ´nat´)
Witte chocopasta (beetje verwarmen zodat het makkelijk te smeren is, die van AH is wel fijn) met witte vlokken.
En dit beschrijf je als: Gevuld met Champagnecreme met frambozen/au framboise, een laag frambozenconfiture en een laag witte chocoladecreme met witte chocoladekrullen
°°Nad¡ne°°2005°°Mer|e°°2008°°Mar¡jn°°2012°°
- mAmArianne
- J&J SANTORINI
- Berichten: 3268
- Lid geworden op: di jul 27, 2010 12:39 pm
Zou je niet alle taarten dezelfde vulling geven? Wat als iemand jou net de onderste wil terwijl de bovenste nog maar net is aangesneden? Gaan ze de taarten dan van elkaar afhalen?
De bruidstaarten die ik heb gemaakt daarbij deed ik in die met 3 lagen gewoon allemaal dezelfde vulling iig.
De bruidstaarten die ik heb gemaakt daarbij deed ik in die met 3 lagen gewoon allemaal dezelfde vulling iig.
°°Nad¡ne°°2005°°Mer|e°°2008°°Mar¡jn°°2012°°
- mAmArianne
- J&J SANTORINI
- Berichten: 3268
- Lid geworden op: di jul 27, 2010 12:39 pm
Zou je werkelijk op een bruiloft vragen ´welke vulling wilt u´? Ik heb de vraag tot nu toe nog nooit gekregen, je krijgt gewoon voorgezet, toch?
Niet moeilijk doen hoor, stort je maar lekker op de perfectie van de afwerking, dat is toch het belangrijkste tót hij aangesneden wordt...
Leuk hoor! Moet een bijzonder gevoel zijn om het voor je moeder te mogen maken...
Niet moeilijk doen hoor, stort je maar lekker op de perfectie van de afwerking, dat is toch het belangrijkste tót hij aangesneden wordt...
Leuk hoor! Moet een bijzonder gevoel zijn om het voor je moeder te mogen maken...
°°Nad¡ne°°2005°°Mer|e°°2008°°Mar¡jn°°2012°°
-
Hanne





