maart/april 2010 kindjes

ModeratorsCOLON Ester, Yvonne

Mamarielle
J&J SANTORINI
BerichtenCOLON 2101
GeregistreerdCOLON Di Jul 27, 2010 1:16 pm

maart/april 2010 kindjes

Bericht door Mamarielle »

he dames!
Ik ben bang dat ons vorige draadje echt weg is :( dus zullen we maar een nieuwe beginnen? Ik ben wel erg benieuwd hoe het met jullie dreumessen gaat!
Hier gaat het goed; we hebben een fijne vakantie gehad; we zijn een week naar Luxemburg geweest. Dat is alweer een aantal weken geleden trouwens. Volgende week gaat Lucas alweer naar school...wat gaat het hard!
Eigenlijk sinds de vakantie is Jonathan zo'n ander kind. Hij kan veel langer wakker, en ook gezellig zijn. Hij heeft nog wel 2 slaapjes nodig, is om 9.30 uur alweer echt moe, maar heeft nu ook aan 2 slaapjes precies genoeg.
Hij raced het huis door op de looptrekker en bakfiets, snapt nu ook heel goed hoe je moet sturen en dat is wel erg handig! :wink:
Hij vind het heel leuk nu om (samen) boekjes te lezen. Als ik ook maar even op de bank ga zitten pakt hij een boekje en wil erbij zitten.
Hij begint ook steeds meer te kletsen, nog niet veel verstaanbare woordjes maar hij kan toch wel heel goed duidelijk maken wat hij bedoelt.
Als hij moe wordt pakt hij z'n knuffel, klimt op schoot en knikt heel hard 'ja', en zegt ook 'ha'. Dan vraag ik of hij naar bed wil en dan grijnst hij heel hard en knikt nog harder 'ja', erg duidelijk dus :lol:
Hij drinkt nog 3 keer bij me; elke keer voor hij gaat slapen. Sinds een paar weken merk ik wel dat de productie minder wordt door de zwangerschap maar hij drinkt nog wel elke keer echt, al wordt het wel korter nu. Sinds een paar dagen duurt het wel langer voor het toeschiet en dan laat hij steeds los, hapt weer aan, maar doet dat vaak slordig en zet z'n tanden er vaak ook even in. Dat vind ik dan weer niet zo fijn.... :?
Tandemen hoeft voor mij niet, ik zou wel zien hoe het de komende tijd zou lopen en het zou mooi zijn als het op een natuurlijke manier afgebouwd zou worden. Maar als hij dit zo blijft doen dan stop ik er binnenkort mee, ik moet er niet tegenop gaan zien elke keer.
Hij had van mij langer mogen drinken, Lucas heeft 27 maanden gehad (toen was ik ook zwanger) maar ik vind het ook wel mooi zo mochten we wel stoppen. Hij eet verder heel goed nu, daardoor kan ik het ook makkelijker loslaten. En over een paar maanden mag ik weer :)

Nou, een heel verhaal alweer, ik ga gauw verder met koken, ik ben benieuwd hoe het met jullie gaat!
Suuz

Bericht door Suuz »

Sorry zal zo lezen...

Ben ff zo trots.. P zegt j0shu@! Heb het op film, dus zo het bewijs erbij...
Suuz

Bericht door Suuz »

Marielle, klinkt allemaal bekent die ontwikkelingen ;) apart om het nu zo anders te zien dan de eerste he?

Mooi dat hij nog drinkt bij je.. Niet tandamen? Stiekum had ik dat wel gewilt.. hahahha maar dat zal er bij mij niet in zitten.

P is nog steeds een klein meisje. Had net schoentjes gekocht omdat ze nu echt begint met lopen. Zelfstandig gaan staan midden in de woonkamer, en andere opjecten hahahahha kan ze al en van daaruit probeerd ze te lopen. Dat zijn nog steeds 2 a 3 stapjes nog hoor. Maar goed haar maatje schoen was : 18 hahahahhaha... Mooie goede gevonden die 50% afgeprijst was.. Ze is nog steeds maar net 8 kilo, alleen wel de lengte in gegroeit. Ziet er daardoor nog magerder uit..

Ze eet echter als een bouwvakker en krijgt nog zeker 6x borstvoeding, dus daar ligt het niet aan. (nou ja geen warm eten dan.. want die wil ze echt niet) Ze zit gewoon geen moment stil. Klimt overal op.. zo ook op het filmpje te zien.. Daar zegt ze J0shu@! echt zo duidelijk. Verder was ze ver voor met praten, alleen dat heeft/had ze ff op de achtergrond gezet en is gaan ontwikkelen in de grove moteriek. Heel begrijpelijk... ze is ook opeens zo wijs.. Snapt idd zoals J onathan veel dingen, als ik zeg wil je naar bed.. knikt ze en zegt ja... en gaat lachen... en bij het bed zelf klapt ze nog in haar handen..

Zingen deed ze al vrij vroeg en dat heeft ze allemaal verder ontwikkeld.. dus "klap eens in je handjes" zingt ze echt helemaal zelf..
Gebruikers-avatar
Regina
J&J SANTORINI
BerichtenCOLON 3616
GeregistreerdCOLON Di Jul 27, 2010 8:29 am

Bericht door Regina »

He dames.

Wilmama en ik zijn met ons tweeën het mei juni draadje die ook verdwenen is. Wij vroegen ons af of we met jullie mee mogen schrijven. Is toch wat leuker met wat meer in een draadje.
Regina, moeder van
Mirte (15-10-2004) Nikki (09-10-2007) Liam (11-05-2010)
Suuz

Bericht door Suuz »

tuurlijk!
Mamarielle
J&J SANTORINI
BerichtenCOLON 2101
GeregistreerdCOLON Di Jul 27, 2010 1:16 pm

Bericht door Mamarielle »

tuurlijk, gezellig! De kinderen scheelden ook al niet zoveel, en zeker nu ze ouder worden maakt een maandje ouder of jonger ook niet veel meer uit he. Schrijf lekker mee, hoe gaat het bij jullie?
Gebruikers-avatar
wilmama
J&J HAWAII
BerichtenCOLON 6412
GeregistreerdCOLON Ma Jul 26, 2010 9:32 pm

Bericht door wilmama »

Leuk en gezellig. Idd qua ontwikkeling komen ze steeds dichter bij elkaar.
Ik zal vanavond of morgen even met een update komen.
W ilma mama van A nne (4 feb 08) en M arijn (2 juni 10)
Mijn haakblog
Mamarielle
J&J SANTORINI
BerichtenCOLON 2101
GeregistreerdCOLON Di Jul 27, 2010 1:16 pm

Bericht door Mamarielle »

nou, ik denk dat ik net voor de laatste keer gevoed heb...
Het voelt wel een beetje dubbel al is het ook wel goed zo. Hij heeft gistermorgen voor het laatst echt bij me gedronken, de keren daarna was het steeds loslaten en weer aanhappen (met z'n tanden... :x ) en heb ik hem daarna in bed gelegd en hij ging gelukkig ook gewoon slapen.
Dat maakt het ook wel makkelijker; hij vindt het ook wel prima en gaat gelukkig ook gewoon lekker slapen. Lucas was er toen echt veel meer aan gehecht.
Voeden jullie allemaal nog? En genieten jullie er allemaal nog van? Dat deed ik de laatste dagen niet meer, zat ook heel gespannen natuurlijk, te wachten tot hij weer zou gaan bijten... Maar over een paar maanden mag ik weer!
Zal wel weer heel raar zijn zo'n klein babietje aan de borst, ik hoop echt dat het dit keer weer zo probleemloos zal gaan als bij Jonathan, daar heb ik ook wel echt geluk mee gehad.
Gebruikers-avatar
Ester
J&J SANTORINI
BerichtenCOLON 3925
GeregistreerdCOLON Di Jul 27, 2010 10:28 am

Bericht door Ester »

oh, dat is raar idd marielle, als het zomaar ineens voorbij is. Heb je nog een foto gemaakt? Wel mooi dat hij er zelf geen problemen van maakt om te stoppen. Anders is het zo sneu hè. Maar voor jezelf is het wel even slikken...

Famke drinkt nog steeds, 3 a 4 keer per dag, 2 keer op werkdagen. Gaat nog goed, merk ook geen terugloop nog. Maar bij Giel merkte ik dat ook pas na 12 weken zwangerschap. Ben benieuwd hoe dat nu gaat. Ik zie Famke nog niet echt stoppen uit zichzelf, die drinkt denk ik ook wel gewoon vrolijk door wanneer er niks meer zou komen. We zullen zien.

Verder gaat 't goed met Famke. Qua slapen, ontwikkelen, eten en groeien. Ze praat nog niet echt, maar daar moet ik gewoon geduld mee hebben. Ben Giel gewend die enorm snel was (en is). Maar zij ontwikkelt zich motorisch sneller. Ze klimt tegenwoordig met alle andere kinderen mee de glijbaan op, kan er nu ook zelf af en is niet bepaald bang aangelegd. Heerlijk meisje is het.

Leuk dat we hier weer verder gaan. Wel jammer dat ik nu niet meer weet wanneer Famkes tandjes kwamen, wanneer ze zich voor het eerst omrolde, voor het eerst kroop en zelfs de eerste stapjes weet ik niet. Wordt gokken denk ik, wanneer ik haar 'eerste jaar boek' in ga vullen...
Ester, mama van twee jongens (5 en 1) en een meisje (3)
Gebruikers-avatar
Mamalon
J&J HAWAII
BerichtenCOLON 6175
GeregistreerdCOLON Wo Jul 28, 2010 7:25 pm

Bericht door Mamalon »

Ja jammer he dat onze draadjes verdwenen zijn. Helaas heb ik er heel veel info ingezet die alleen daar stond, en nooit gearchiveerd!

Wat fijn om te lezen hoe het met jullie kindjes gaat, wat worden ze snel groot, he? Echt leuk en jammer tegelijk.

Ik weet niet meer zo goed wat de laatste update was van Lieke, dus (en ook een beetje voor W ilma en R egina) een korte introductie.

Lieke is sinds haar geboorte een heel onrustig kindje, bleek (pas) na vier maanden reflux te hebben zonder dat ze spuugde. Met zes maanden kreeg ze eindelijk de juiste dosis medicijnen hiervoor. Ik heb haar de eerste zes maanden daarom continue gedragen, daarna lag ze steeds vaker in haar eigen bedje. 's Nachts sliep ze bij mij, in het begin zittend, later met haar hoofdje op mijn arm en nog later gewoon naast me (met de neus in de oksel, hihi). Vanwege de onrust heb ik vanaf drie weken oud op een hypoallergeen dieet gezeten, zonder melk, ei, soya. Omdat ze in de auto ook zo vreselijk veel huilde, zijn we vaak met de trein gegaan.
Sinds haar geboorte tot nu heeft ze een keer met een luchtweginfectie in het ziekenhuis gelegen, heeft ze een aantal series oorontstekingen gehad, buisjes in haar oren gekregen. En elke nacht minstens een paar keer huilend wakker... :( Nu zijn we al weer een paar weken "bezig" met vier kiezen die tegelijk kwamen.

Eten gaat niet zo vlotjes, ze eet soms op een hele dag maar enkele hapjes vast voedsel. BV gaat er vlot in, mits live, want de fles bliefde ze nauwelijks. Ander drinken gaat ook maar mondjesmaat, dus op mijn werkdagen moet ze 's avonds veel bijtanken...

Qua ontwikkeling is het dan weer een enorm snelle tante, ze kroop met zes maanden, ging met zeven maanden staan en met tienenhalf maand liep ze (daarna drie weken niet meer, hoor :lol: ) Nu danst, springt ze en ze loopt op haar tenen *trots* Ze kletst ons de oren van het hoofd, gelukkig begrijp ik veel maar lang niet alles. Met ja/nee vragen kan ze wel een hoop verduidelijken, gelukkig. Ze speelt en knuffelt heerlijk met haar grote zus. Ze is een mooi meisje om te zien, volslagen vreemden vinden het nodig om ons dat even te vertellen. Dat vind ik dan weer een beetje sneu voor Belle, die ernaast staat te kijken :wink: Qua spelen is er geen specifiek speelgoed waar ze de voorkeur voor heeft. Najaa eigenlijk vooral alles waar wijzelf mee bezig zijn. En boekjes kijken.

Ik ben redelijk alternatief geloof ik, in elk geval in mijn eigen omgeving, want we hebben geen kinderwagen (meer), ik draag vooral in draagdoeken. En we gebruiken wasbare luiers. En al 16 maand bijna volledig bv natuurlijk :D

Gelukkig gaat alles steeds een beetje beter, we hebben vrij recent de medicijnen kunnen afbouwen, koemelk succesvol geïntroduceerd en ook autorijden is al een paar keer heel goed gegaan. In de afgelopen twee weken hebben we al twee nachten tot een uur of vier mogen slapen dus ook op dat front gaat het (langzaam) beter.

Dan nu het nieuwe nieuws. In de vakantie heeft ze steeds heel goed aangegeven dat ze naar de wc moest. Toen is ze wat minder actief geweest maar sinds vorige week zijn we toch maar weer begonnen om haar frequent op de wc te zetten, met als gevolg dat ze al een paar dagen grotendeels droog is. Als ze moe is, of druk bezig, dan mist ze soms het signaal dat ze moet en dan gebeurt er een ongelukje. Maar ik ben heel blij dat ik nu maar een luier per dag in de was hoef te doen. 's nachts draagt ze pam pers.

Van het weekend is ze wagenziek geweest, echt heel zielig, ik denk dat dat de oorzaak zou kunnen zijn van haar gehuil in de auto vanaf haar geboorte. Ze heeft nu al twee keer in de auto gespuugd, volgens mij zijn dat ook de enige twee keer in haar leventje dat ze heeft gespuugd. Beide keren na een rit door bebouwde kom met veel drempels en bochtjes. Detail, zaterdag waren we bijna thuis, wilden de B raakstraat, ja echt! oversteken toen ze spuugde, 100 meter van huis af :shock:

Nou dames ik ben heel erg benieuwd hoe het verder met jullie en de kinders gaat, Marielle bedankt dat je een doorstart hebt gemaakt met ons draadje! Oh en ik ben zelf dol op foto's, binnenkort zal ik weer showen... Jullie ook?
Laatst gewijzigd door 1 op Mamalon, in totaal 0 keer gewijzigd.
Mamalon
Gebruikers-avatar
Mamalon
J&J HAWAII
BerichtenCOLON 6175
GeregistreerdCOLON Wo Jul 28, 2010 7:25 pm

Bericht door Mamalon »

Tjee meteen twee berichten geplaatst terwijl ik aan het typen was... Tis toch wel wat meer tekst geworden dan ik me had voorgenomen :D

Wat een nieuws, Marielle, dat Jonathan is gestopt! Gek he, weer een fase afgesloten.

Ester, inderdaad ik "mis" al die gegevens ook, vandaar nu een uitgebreid bericht, waarin in elk geval wat data staan die ik me nu nog herinner. En vaak hebben we wel een foto of filmpje van iets nieuws, en daar staat ook nog wel een datum bij. Hebben jullie dat misschien ook? Zo heb ik, jammer genoeg, geen filmpje van het kruipen, dat heeft ze maar zo kort gedaan, ik stelde het steeds uit en ineens liep ze en kroop ze dus niet meer...
Mamalon
Gebruikers-avatar
Ester
J&J SANTORINI
BerichtenCOLON 3925
GeregistreerdCOLON Di Jul 27, 2010 10:28 am

Bericht door Ester »

Wat een verhaal hè, als je alles zo achter elkaar opschrijft van Lieke. Voel jij je alweer wat rustiger en minder moe dan een tijdje geleden?

Ik vroeg me nog af, vaccineren jullie volgens 'program'? Hoe reageert ze daar op? (omdat je schrijft dat de nachten alweer een paar weken prut is, heeft ze niet pas haar BMR gehad? Kan dat er ook nog mee te maken hebben?)

Ik heb de indruk dat Famke sterk reageert op het vaccineren. Haar groei-, poep-, en 'niet lekker in haar vel'-problemen kwamen steeds in de periode na een vaccinatie. We hebben nu al een hele tijd niet gevaccineerd, die van 11 mnd steeds uitgesteld omdat ze toen ziek was en ik wilde haar eerst weer stabiel hebben qua gezondheid en groei. Nu gaan we volgende maand weer beginnen, vind ik best spannend. We gaan het wel zo veel mogelijk spreiden en we hebben besloten de kinkhoest achterwege te laten (dus de DTP alleen).
Ester, mama van twee jongens (5 en 1) en een meisje (3)
Gebruikers-avatar
Mamalon
J&J HAWAII
BerichtenCOLON 6175
GeregistreerdCOLON Wo Jul 28, 2010 7:25 pm

Bericht door Mamalon »

Nou eigenlijk hebben we nog helemaal niet gevaccineerd, dat was het laatste "ding" op ons prioriteitenlijstje. Intussen heeft ze ook al weer een paar nachtelijke brulbuien gehad, die heel abrupt stopten, en ik ben daarmee maar weer eens naar de huisarts gegaan, omdat dat niet de normale onrust is. Die wil nu in elk geval een darmparasiet uitsluiten. En daarna evt. met een gespecialiseerde kinderdietist voor ... ehm ... een nieuw menu of zo, waardoor ze meer zou gaan eten?? :roll: ik weet het niet meer. Eerst maar even de uitslag afwachten, dan maar opnieuw bekijken hoe het gaat. De achterblijvende gewichtsgroei vond het cb nog niet zorgwekkend, maar de huisarts wel, gezien haar hele voorgeschiedenis. En ik vond die huilbuien zorgwekkend. Ze roept dan echt neeneenee auwauwauw en kronkelt zodanig dat ik haar niet/heel moeilijk vast kan houden. Het gebeurt alleen 's avonds en 's nachts en is ook weer plotsklaps over. Nu denk ik zo'n vijf keer gebeurd, varierend tussen 10 minuten tot een uur. Paracetamol heeft geen invloed, want toen we die preventief hadden gegeven, kreeg ze toch een keer een lange brulbui. Drie van de vijf keer was het na een heel hete dag, volgens de huisartspost konden dat darmkrampen zijn. Maar dat heeft mijn eigen HA niet bevestigd. Maar voor Lieke heel zielig :cry:

Met mij gaat het inderdaad weer wat beter, onder andere omdat R. zijn studie even niet erbij heeft. Verder heb ik dus begeleiding gehad van de bedrijfsmaatschappelijk werkster. En dat heeft, in combi met enkele ingeplande (oppas!) middagslaapjes en mijn herontdekking van de naaimachine mijn blijheid en vrolijkheid teruggebracht. Ik geniet veel meer van de kinderen, ben rustiger en toch actiever en we varen er allemaal wel bij. Lief dat je er naar vraagt. Hoe is het met jou? Dat ging ook niet altijd even soepeltjes, toch?

Edit: wij wilden vanaf augustus alternatief vaccineren, dat betekent elke maand een prik, zodat ze met 24 maanden weer op schema zou zitten. Maar nu wil ik weer even afwachten wat het onderzoek zegt...
Edit 2: en we wilden wel weer vaccineren onder homeopathische begeleiding, in de hoop dat ze dan minder last heeft van de bijwerkingen.
Laatst gewijzigd door 2 op Mamalon, in totaal 0 keer gewijzigd.
Mamalon
Mamarielle
J&J SANTORINI
BerichtenCOLON 2101
GeregistreerdCOLON Di Jul 27, 2010 1:16 pm

Bericht door Mamarielle »

ik ben benieuwd hoelaat Famke dan door zal drinken, zou je willen tandemen? Bij mij liep de productie ook niet meteen terug, een paar weken geleden kon ik het pas echt voor het eerst merken, toen was ik 4 maanden zwanger ongeveer denk ik.

Fijn dat het zo goed gaat met Famke! Ik herken het wel wat je schrijft over dat Giel zo snel was en famke wat minder snel met de taalontwikkeling. Lucas praatte echt al heel vroeg en de woordenschat ontwikkelde ook heel erg snel. Maar Jonathan is motorisch weer sneller en durft ook veel sneller iets, Lucas was (en is) wel heel voorzichtig. Is ook wel weer erg leuk hoor die verschillen in kindjes, en toch zie ik ook heel duidelijk dat het broertjes zijn, zo leuk!

Wat een verhaal Ilona, leuk om weer wat van je te lezen! Hebben jullie een leuke vakantie gehad? Ging dat ook allemaal goed met de meiden? En het reizen met de trein ging dat ook goed?
Ze is inderdaad een sneller tante he, wat leuk dat ze danst en springt, en op haar tenen loopt, knap zeg! Jonathan loopt nog niet eens los, wat een verschil he :lol:
Wat fijn dat het allemaal wat beter gaat en wat rustiger wordt. Jullie hebben ook wel een heel heftig jaar gehad.

En echt, gaat ze al naar de wc?! Wat goed zeg! Ik zou het haast niet geloven, ik kan me daar echt nog niks bij voorstellen, maar ja, dan kijk ik ook naar Jonathan he, die zie ik dat echt nog lang niet doen.
Tjonge, echt knap hoor!

En leuk ja, foto's! Ik zal er binnenkort even eentje opzoeken.
Leuk om weer wat van jullie te lezen!
Mamarielle
J&J SANTORINI
BerichtenCOLON 2101
GeregistreerdCOLON Di Jul 27, 2010 1:16 pm

Bericht door Mamarielle »

en ondertussen heb je alweer een heel verhaal geplaatst :wink: Fijn hoor dat het met jou weer wat beter gaat en dat je weer meer geniet van je kinderen! Het was ook wel een hele heftige tijd voor jullie. En nog gaat het niet helemaal goed dus, wat sneu van die huilbuien 's nachts. Ik hoop dat het gauw duidelijk wordt waar het door komt.
Gebruikers-avatar
wilmama
J&J HAWAII
BerichtenCOLON 6412
GeregistreerdCOLON Ma Jul 26, 2010 9:32 pm

Bericht door wilmama »

Nou zeg ik wil eigenlijk wel reageren maar zoveel tekst kan ik met mijn vermoeide prikkelogen niet meer lezen hoor.
Morgen meer en dan ga ik ook even lekker vertellen over mijn mannetje.
Nou 1 mijlpaal weer van vandaag. Hij klimt zelf op de bank. Nu heb ik echt geen rust meer met mijn klimgeit omdat hij niet normaal kan doen op de bank.

En mamareille ik kan me zo goed voorstellen dat het dubbel voelt. Jullie hebben het toch prima gedaan. Voor mij was het ook goed toen A stopte met drinken tijdens mijn zwangerschap.

Oh en ik vind het fijn om met jullie mee te kunnen schijven.
W ilma mama van A nne (4 feb 08) en M arijn (2 juni 10)
Mijn haakblog
Gebruikers-avatar
Regina
J&J SANTORINI
BerichtenCOLON 3616
GeregistreerdCOLON Di Jul 27, 2010 8:29 am

Bericht door Regina »

Leuk en meteen een stuk drukker dan ons oude draadje.

Tja Liam is eigenlijk al vanaf het begin af aan een redelijk makkelijk ventje. Wel redelijk mama hangerig maar dat gaat nu hij zich beter kan vermaken ook wel beter. Ik weet dat ik in ons oude draadje nog wl eens heb gemopperd maar ik weet nu al niet meer waarover dat was dus dat zal ook wel niet heel erg zijn geweest :lol:

Liam slaapt sinds een maandje helemaal door vanaf ongeveer half 8 tot (de laatste 3 dagen tenminste) half 7. Dus wat dat betreft mag ik niet klagen. Ik had toevallig afgelopen weekend een mopper bericht geplaatst dat hij altijd vroeg wakker werd om half 6 dat heeft hij schijnbaar gemerkt daarna werd het dus half 7.

Hij slaapt momenteel nog 2 keer per dag. Vanaf een uur of 9 tot 11. Ik maak hem dan maar wakker want anders slaapt hij nog langer denk ik. En dan slaapt hij 's middags nog vanaf half 4/4 uur tot 5 uur dan maak ik meestal ook maar wakker anders ben ik bang dat hij pas laat slaapt. Voor het slapen gaan drinkt hij altijd nog bij mij en 's ochtends bij het wakker worden dus 4 keer op een dag.

Van mij hoeft de bv niet zo meer maar Liam drink erg weinig daarnaast. Ik druf het nog niet te stoppen dus. Vandaag de avent beker maar eens gepakt misschien dat dat beter gaat zijn oude een nuby daar drukte hij de dop van in sinds kort en die trok elke keer vacuum. Ben benieuwd hoe dit gaat.

Tja motorisch is hij niet zo snel. Hij begin nu een beetje aan de handen te stappen maar het liefst gaat hij meteen zitten en kruipt gewoon. Mirte liep met 15 maand Nikki met 18 maand dus ik hoop niet dat die trend zich voorzet en Liam weer 3 maand later is.

Liam is volgens de laatste metingen half juli 82 cm en 11,8 kilo best aan zware dus alhoewel zijn lijntje al naar het gemiddelde toe buigt. Hij eet dus wel erg goed naast de bv. Vind eigenlijk alles wel lekker.

O ja praten nog daar kan ik kort over zijn niet. Hij klets wel sinds meer maar verstaanbaar nee nog niks. Af en toe denk ik iets te horen maar vervolgens hoor ik het dan nooit meer.

Ik reageer morgen op jullie moet nu echt naar bed anders kom ik er morgen niet uit op tijd voor mijn werk :lol:
Regina, moeder van
Mirte (15-10-2004) Nikki (09-10-2007) Liam (11-05-2010)
Gebruikers-avatar
Regina
J&J SANTORINI
BerichtenCOLON 3616
GeregistreerdCOLON Di Jul 27, 2010 8:29 am

Bericht door Regina »

Zo he meteen heel wat bijgeplaatst. Ik reageer er morgen op. Moet werken tot 2 uur dus zal wel 's avonds worden. Moet nog vanalles doen voor we zondag op vakantie gaan.
Regina, moeder van
Mirte (15-10-2004) Nikki (09-10-2007) Liam (11-05-2010)
Suuz

Bericht door Suuz »

Wat een verhalen zeg.. mooi om te lezen.. Moeilijke tijden maar ook leuke tijden zie ik..

Sinds vandaag is lopen het helemaal! zelfs op een nate badkamer vloer moest geoefend worden.. gelukkig ging alles goed.. poeh zeg..

Over dat zindelijk zijn he? P is eigenlijk al sinds geboorte snachts zindelijk.. Haar luiers zijn altijd droog smorgens zelfs nadat ze 2 a 3 keer nog bij me heeft gedronken.

Maar overdag geeft madam niet aan dat ze moet plassen, wel doet ze het in grote hoeveelheden in 1 keer. Laatste keren ging ze echter toen ze bloot was (ze kan eigen kleertjes uitdoen :roll: ) naar de wc en ging voor de wc plassen. Kon echter aan haar gezicht niet aflezen of ze wist dat ze plaste.. en 1x was ze verbaasd.

Ik ben echter niet zo goed in dat zindelijk worden hhahahaha want joshua is dat zelfs niet. Maar goed, wat moet ik doen? Zindelijk worden klinkt me wel goed in de oren, maar wat moet ik dan met die 16 pakken luiers haahahhaha..

P was een slaapkop in het begin en nog steeds wel. Slaapt niet door maar ff voeden en ze slaapt weer verder, zie ik ook niet als hindelijk moet ik eerlijk zeggen. We zijn wel aan het proberen om van 2 naar 1 slaapje te gaan. Ze sliep nog 5 uur op een dag, nu terug naar 3 uur. Gaat erg langzaam.

Haar groei blijft steeds achter, steeds iets meer van de lijntjes af.. maar steeds zo minimaal dat er geen actie word ondernomen. Maar goed ze is happy en eet goed en krijgt dus nog 6x bv.. genoeg, ze beweegt ook erg veel.

Ik denk dat ik morgen maar naar de cb ga om te wegen.. ze lijkt steeds magerder te worden.. Ik ben zelf dan wel klein en J is ook erg klein.. maar haar vader is lang. Er knaagt toch iets in me..

We waren trouwens maandag naar het openluchtmuseum geweest en daar gingen we pannenkoeken eten... en madam eet gewoon een hele kinderpannenkoek op! echt niet te geloven. Warm eten wil ze nooit eten, zelfs geen patatjes...;) Maar dit dus wel hhahahah... die mensen daar keken hun ogen ook uit hahahha.. Oh ze lust een kroket, das dan wel de enigste vlees dat ze lust... dus 1x in week krijgt ze er maar eentje van me.. Tja je moet toch wat?

Gisteren was ik een boterham aan het smeren in de keuken, ze komt altijd met een stoeltje na me toe om te "kijken" en ik doe als allerlaatste haar beker drinken. Maar zodra de beker klaar is, komt ze als een speer van haar stoeltje rent ermee naar het tafeltje en gaat al klaar zitten... hahahahahha dit bedoel ik, zo slim... weet wat er gaan gebeuren en neemt het voortouw al.. Zo genieten is dat.

Ok sorry moest het ff kwijt, ik ben zo aan het genieten van haar.
Mamarielle
J&J SANTORINI
BerichtenCOLON 2101
GeregistreerdCOLON Di Jul 27, 2010 1:16 pm

Bericht door Mamarielle »

oei, dan moet je inderdaad nog meer op gaan letten nu M arijn zelf op de bank klimt! Ik ben trouwens benieuwd hoe het nu met het eten gaat met hem.

Fijn dat het zo goed gaat met Liam! Het hoeft natuurlijk echt niet dat hij nog 3 maanden later dan Nikki gaat lopen he :wink: Het kan ook zo opeens heel snel gaan! Jonathan loopt ook nog niet, af en toe staat hij even los, geeft dan een kreet zo van 'zie je wel hoe knap van mij?! :lol: Hij loopt wel heel makkelijk overal langs, het zal me niks verbazen als hij opeens gaat lopen straks. Lucas heeft echt maanden aan onze handen gelopen voor hij los durfde te lopen, Jonathan wil dat niet eens, laat zich meteen vallen en kruipt weer verder. En ach, dat kan hij ook heel snel :wink:
Wat lekker dat jullie zondag op vakantie gaan, waar gaan jullie naartoe? Voor ons begint het schoolleven maandag alweer!

Goed hoor dat P@ige ook al zo goed oefent met lopen!
Sorry, ik moest wel een beetje lachen om die kroket... dat noem ik toch echt geen vlees hoor... :wink:
Fijn dat je zo geniet van haar!!
Gebruikers-avatar
wilmama
J&J HAWAII
BerichtenCOLON 6412
GeregistreerdCOLON Ma Jul 26, 2010 9:32 pm

Bericht door wilmama »

Alles gelezen. Leuk om te leuk om te lezen en vele dingen zijn enorm herkenbaar. Mamalon wat hebben jullie een heftige babytijd zeg. Ik hoop van harte dat duidelijk wordt wat er is. Als ik het goed begrijp eet ze ook nog weinig?

Ik zal ook eens een verhaal doen over M arijn.

M arijn drinkt overdag nog bij het opstaan en voor zijn twee slaapjes. Natuurlijk ook voor het slapen gaan en in de nacht is het erg wisselend.
Ik speel nu regelmatig met het idee om overdag voor de slaapjes af te gaan bouwen maar ik geloof niet dat ik/we daar aan toe zijn.
Komende weken hebben we vakantie en gaan we regelmatig een dagje weg. Dan drinkt hij helemaal niet. Ik denk dat ik het allemaal maar op z'n beloop laat en dan zien we wel hoe het gaat.

Eten en groei gaat super zie hier: http://jipenjanneke.messageboard.nl/vie ... hp?t=19287

M arijn begint nu wel echt woordjes te zeggen. Hij zegt papa en mama en A nne. Klinkt als Aaabu. Als hij A nne hoort door de babyfoon dan gaat hij direct richting de deur om haar uit bed te gaan halen met mij. Lief om te zien.
Bij alles wat rijd horen we een brrrrrr en bij alle dieren GGGGGGGGGG alleen een koe is Boe :wink:
Sinds vorige week schud hij heel duidelijk Nee als hij iets niet wil. Erg grappig.

Hij kan zich best goed vermaken maar helaas veel te veel met dingen die niet mogen :roll: Ik moet hem continu in de gaten houden en af en toe moet ik hem ook echt in de box of in de kinderstoel zetten als ik bij hem weg moet lopen. Als ik boos op hem wordt vind hij dat juist erg leuk om door te gaan. :x
Hij is dol op zand en water. Zodra de deur open gaat is hij buiten. Boekjes lezen vind hij sinds kort ook erg leuk.
Hij doet ons nu ook alles na. Afgelopen weekend hielp ik papa even met het klussen. Ik moest met mijn voet iets naar beneden drukken. Toen ik klaar was kwam M arijn er aan schuiven en legde een beentje erop net als mij. Inclusief trots koppie.
Vandaag is hij nog niet op de bank geklommen maar oh ik vrees dat er nog wel een valpartij gaat komen.

Het gaat niet lang meer duren dan loopt hij ook. Hij staat nu steeds langer los en loopt aan een hand. Van de tafel naar de bank maakt hij af en toe een stapje.
Hij is een billenschuiver en gaat ook heel snel op het moment toch gaat hij steeds meer kruipen. Heel grappig om te zien. Hij start kruipend dan weer schuiven en dan weer kruipen.

Hij slaapt nog twee keer op een dag. Tussen 5 en 6 wordt hij wakker en dan is hij ongeveer 2,5 uur op. Dan een uurtje slapen. Om 1 uur leg ik A nne en Marijn in bed. Vaak zijn ze dan na een uur of anderhalf uur weer wakker. Om 7 uur gaat hij de nacht in. Hij wordt dan zeker wel 2/3 keer wakker.

Ik draag ook erg veel maar pak ook de kinderwagen wel. Ik denk ongeveer 50/50 de laatste tijd vind ik het lichamelijk wel iets zwaarder. Soms vind ik een kinderwagen zo onhandig en M arijn vind het ook erg leuk.

Hij is wakker dus net op tijd klaar :wink:

@Ester je hebt toch vast foto's gemaakt van de meeste mijlpalen. Daar kun je ook uit afleiden wanneer het allemaal was toch. Jammer dat het allemaal kwijt is daar ben ik het met je eens hoor
W ilma mama van A nne (4 feb 08) en M arijn (2 juni 10)
Mijn haakblog
Gebruikers-avatar
wilmama
J&J HAWAII
BerichtenCOLON 6412
GeregistreerdCOLON Ma Jul 26, 2010 9:32 pm

Bericht door wilmama »

Nou ja, M arijn zet net wel 5 losse stapjes en later ging hij nog twee keer een stukje.
W ilma mama van A nne (4 feb 08) en M arijn (2 juni 10)
Mijn haakblog
Suuz

Bericht door Suuz »

hahhaha zul je net zien dan he?

Hier probeert ze constant te lopen.. en wat een lol en trotst dat ze is.. zo mooi om te zien.

Ze gaan zo logeren bij de gastouder.. ga ik een avondje uit. Heb er wel zin in eigenlijk..
Gebruikers-avatar
Mamalon
J&J HAWAII
BerichtenCOLON 6175
GeregistreerdCOLON Wo Jul 28, 2010 7:25 pm

Bericht door Mamalon »

wilmama schreefCOLONNou ja, M arijn zet net wel 5 losse stapjes en later ging hij nog twee keer een stukje.
Wauw wat leuk zeg, hij heeft wel timing :D
Suuz schreefCOLONhahhaha zul je net zien dan he?

Hier probeert ze constant te lopen.. en wat een lol en trotst dat ze is.. zo mooi om te zien.

Ze gaan zo logeren bij de gastouder.. ga ik een avondje uit. Heb er wel zin in eigenlijk..
Ja die trotse koppies zijn onbetaalbaar! En veel plezier vanavond :)
Mamalon
Gebruikers-avatar
wilmama
J&J HAWAII
BerichtenCOLON 6412
GeregistreerdCOLON Ma Jul 26, 2010 9:32 pm

Bericht door wilmama »

Het heeft wat moeite gekost maar ik heb het op film.

Hij heeft het ook helemaal door nu. Echt heel grappig. Alleen als hij snel wil dan gaat hij snel kruipen.
W ilma mama van A nne (4 feb 08) en M arijn (2 juni 10)
Mijn haakblog
Gebruikers-avatar
Ester
J&J SANTORINI
BerichtenCOLON 3925
GeregistreerdCOLON Di Jul 27, 2010 10:28 am

Bericht door Ester »

WAUW! Wat een boel berichtjes in één dag! Leuk dat jullie meeschrijven Regina en Wilma!

Ilona, over dat vaccineren: ik denk dat elke maand vaccineren wel heel vaak is hoor. Dan is er nauwelijks tijd om te herstellen tussendoor. Ik heb wel veel aan deze informatie gehad: http://www.post-vaccinaal-syndroom.nl/3 ... entie.aspx
We vaccineren Famke ook onder behandeling van een homeopaat.
Ester, mama van twee jongens (5 en 1) en een meisje (3)
Gebruikers-avatar
Petra
J&J SANTORINI
BerichtenCOLON 2318
GeregistreerdCOLON Di Jul 27, 2010 2:13 pm

Bericht door Petra »

Wow, wat een berichten zeg. Ik zal binnenkort eens ervoor gaan zitten om alle updates te lezen en een update van hier te schrijven.
mv M.yrthe (juni 2005), B.en (mei 2007) en J.esse (maart 2010)
Gebruikers-avatar
Regina
J&J SANTORINI
BerichtenCOLON 3616
GeregistreerdCOLON Di Jul 27, 2010 8:29 am

Bericht door Regina »

@ Wilmama. Wat goed zeg dat hij kan lopen. Ik ben lichtelijk jalours ;-) En ook al op de bank klimmen Liam doet dat ook al een tijdje maar gelukkig kan hij er ook al heel netjes zelf vanaf klimmen. Af en toe gaat het wel bijna fout dan zit hij echt op een randje maar echt vallen heeft hij nog nooit gedaan. Ik vind het zo leuk dat ze meteen naar buiten gaan meteen als de duur open staat Liam doet het ook.

@ Mamarielle. Kan me voorstellen dat dat een dubbel gevoel is dat je nu gestopt bent met voeden. Merk je wat aan jonathan op de normale voedingsmomenten? Gelukkig mag je binnenkort nog een keer.

@ Suuz ze blijft inderdaad klein he maar wel knap hoor zo veel als ze al praat Liam zegt nog helemaal niks. Wel even wennen na 2 meiden die erg vlot waren met praten.

@ Ester gokken inderdaad dat zal ik ook voor een deel moeten doen. Jammer he maar helaas is er niks aan te doen. Ben benieuwd of Famke blijft door drinken. Wil je gaan tandemmen als ze dat doet.

@ Mamalon. Oef dat klinkt als een zwaar begin dat heb ik niet mee gekregen volgens mij Gelukkig loopt nu alles weer iets beter. En wat enorm knap zeg dat ze zindelijk is. Echt heel stoer jullie gebruiken wasbare luiers toch? Zal het dan toch daar mee te maken hebben (heeft mijn moeder dan toch gelijk :lol:)

Stiekem ben ik wel een beetje jalours op alle kindjes die al lopen hoor. Liam is zo zwaar en het tillen wat ik niet eens zo vaak doe begin ik in mijn rug te voelen. Nou ja voorlopig hou ik nog maar rekening mee dat het niet snel zou gebeuren. Motorisch is hij gewoon niet zo snel hij rolde ook pas een tijd nadat hij kroop maand of 10 was hij toen volgend mij. En dat was na oefenen. Maar ja met praten is hij ook niet snel conclusie hij is gewoon lui :lol:

Nou ja wie weet wat hij na de vakantie allemaal doet. Wij gaan dus zondag weg naar de dordogne voor bijna 14 dagen. Daar hebben we allemaal erg veel zin in dus als jullie me missen. Maar ik kom weer terug ;-)
Regina, moeder van
Mirte (15-10-2004) Nikki (09-10-2007) Liam (11-05-2010)
Gebruikers-avatar
wilmama
J&J HAWAII
BerichtenCOLON 6412
GeregistreerdCOLON Ma Jul 26, 2010 9:32 pm

Bericht door wilmama »

@ Regina Liam en M arijn gingen aldoor redelijk gelijk op volgens mij. M arijn is echt een inhaalslag aan het maken. Ik had ook nog niet verwacht dat hij zo snel zou gaan.
Toch denk ik dat ik straks jaloers op jou niet loper heb hoor. M arijn kruipt nu al snel weg als ik hem probeer te pakken als hij iets doet wat niet mag :roll: Als ik hem roep gaat hij snel weg.....
Ik ben bang dat het er niet makkelijker op wordt.
Je zegt dat je Liam niet veel tilt. Ik heb juist het gevoel dat ik de hele tijd met M arijn aan het zeulen ben. Wie weet wordt het minder nu hij loopt.
W ilma mama van A nne (4 feb 08) en M arijn (2 juni 10)
Mijn haakblog
Gebruikers-avatar
wilmama
J&J HAWAII
BerichtenCOLON 6412
GeregistreerdCOLON Ma Jul 26, 2010 9:32 pm

Bericht door wilmama »

M arijn heeft nu echt goed in de gaten dat hij kan lopen en loopt nu bewust stukjes los.

Ik vind dit wel een erg lastige periode. Hij klimt echt overal op en zit steeds aan dingen die niet mogen.
Ik kan hem echt geen moment uit het oog verliezen en continu overal vandaan halen.

Gister is hij al van de bank gevallen. Er lag een kussen op de grond die de val brak.
Vanmorgen zal hij al half in de vensterbank en stond hij al op de leuning van de bank bij de schoorsteenmantel.
W ilma mama van A nne (4 feb 08) en M arijn (2 juni 10)
Mijn haakblog
Suuz

Bericht door Suuz »

ahhaah W ilma... hier net zo.. Ze heeft lopen nu echt door en is niet meer te houden..

Ja klimmen deed ze dan al maanden hoor hhahahah.. maar ze kan nu overal weer goed afkomen. immers ze is er zelf opgeklommen. Ze is ook zo watervlug.. wil haar niet steeds meenemen of in de box zetten als ik ff de kamer uit loop.
gardenofeden

Bericht door gardenofeden »

Ik ga ook weer vol frisse moed aan dit draadje meedoen, mag dat? In de vorige was ik al een poosje niet zo actief meer :oops: .

Wat leuk om weer eens al die ontwikkelingen op een rijtje te zien en ook weer de verschillen. Al die eigen karaktertjes en toch is veel zo herkenbaar. En als je alles zo op een rijtje leest, wat een heftige maanden hebben sommigen van jullie achter de rug :shock:

En de zwangere dames: Petje af! Het lijkt me wel heftig met nog 2 van die kleintjes!

Van de week heb ik de box op marktplaats gezet. Vanmorgen heb ik hem definitief uit elkaar gehaald. Was best een raar gevoel. Enerzijds heerlijk, die extra ruimte in de woonkamer, maar anderzijds heel definitief, een afsluiting van een periode die niet meer terug zal komen. Voor ons is Jason het laatste kindje. Vanavond had ik opeens een bod. Die mensen hebben ook al gebeld, maar kunnen pas volgende week komen.

Met het weghalen van de box heb ik kennelijk iets getriggerd bij Jason, want..... Vanmiddag zette hij opeens zijn eerste pasjes los! Hij zat bij mij op schoot bij de computer en gaf aan dat hij eraf wilde. Ik zet hem dan altijd op zijn beentjes neer, waarna hij zich laat zakken en verder kruipt. Vanmiddag dus niet. Ik zet hem neer en hij loopt zo van me vandaan naar de bank (2 meter) en draait zich met een trots snoetje om. Toen ik hem riep en mijn armen uitstak kwam hij ook weer teruggelopen! Ruud zag het vanuit de keuken ook gebeuren en we zijn vervolgens een half uur met hem bezig geweest om hem tussen ons heen en weer te laten lopen. En een pret dat Jason had! Een uurtje later staat hij opeens op handen en voeten in de kamer en opeens heft hij zich op, zonder steun, en loopt verder. Het was net die reclame van een paar jaar terug. Ik weet niet zo goed meer waar die van was (Pampers of Appelsientje, ofzo). Dat was van een kindje die ook zo overeind komt, met zo'n overwinningsmuziekje erbij, kennen jullie die nog?
Is hij toch nog sneller dan zijn zus. Die zette met 19 maanden pas haar eerste stapjes los :wink:
Suuz

Bericht door Suuz »

Leuk S uzanne om wat van j ason te horen.. en ook al lopen! top hoor..

Nou ik wil het toch hier vermelden.. misschien is dat dan wel het einde.. Maar P@ige heeft nu al vanaf donderdag doorgeslapen! van 18.30 tot 5.. en daarna een voeding en slapen tot 7! Zo lekker is dat.

Ik hoor haar tussendoor nog 2x maar ze gaat dan gewoon verder slapen, ze huilt ook niet ofzo.

Verder merk ik dat ze klaar is met een sprong, want ze doet zoveel dingen meer.. Wijzen en vragen "wat datte?" ook gaat ze uit haar zelf de juiste volgorde doen.. dus als ik zeg we gaan weg.. Kruip/loopt ze naar de schoenen.. pak ze die, dan pak ze haar jas en geeft het aan mij. Ik hoef ook alleen maar haar jas open houden ze doet hem zelf aan..

Echt ik sta soms verbaasd te kijken, of ik denk haar nog zo klein of ze is echt heel slim. Ze zegt nu vaak Joshu@! en precies op dezelfde manier van het filmpje! en gericht aan joshu@ of als ze vraagt "wa joshu@?" met de schouders ophalend en handje open naar boven..

Smelt, ik geniet echt zoveel van haar. Dat had ik met Joshu@ echt niet.
Mamarielle
J&J SANTORINI
BerichtenCOLON 2101
GeregistreerdCOLON Di Jul 27, 2010 1:16 pm

Bericht door Mamarielle »

knap hoor al die kindjes die gaan lopen! Wat kun je dan trots zijn he!
Jonathan loopt nog niet los. Zou wel handig zijn met m'n steeds dikker wordende buik, maar ja, komt vanzelf wel. Af en toe gaat hij midden in de kamer op handen en voeten staan en richt zich dan op, zodat hij dus los staat. Dan gooit hij z'n handen in de lucht, roept een kreet om onze aandacht te trekken en staat daar dan met een big smile :lol:
Maar dan laat hij zich weer vallen en kruipt weer verder.... Ik heb zo'n vermoeden dat hij het straks opeens doorheeft en wat stapjes zet. Lucas wilde maanden voordat hij losliep steeds aan je hand door het huis lopen, maar dat wil Jonathan helemaal niet.
Hij loopt nu ook regelmatig op handen en voeten door de kamer ipv. kruipen, dat is wel een maf gezicht :lol:
gardenofeden

Bericht door gardenofeden »

Mamarielle schreefCOLON Lucas wilde maanden voordat hij losliep steeds aan je hand door het huis lopen, maar dat wil Jonathan helemaal niet.
Hij loopt nu ook regelmatig op handen en voeten door de kamer ipv. kruipen, dat is wel een maf gezicht :lol:
Herkenning alom! Eden wilde ook 5 maanden lang alleen maar aan de hand meelopen. Zodra je dan losliet, liet ze zich direct weer op haar knieën vallen.

Ook Jason heeft op vakantie veel op handen en voeten gelopen bij het zwembad. Daar lagen namelijk grindtegels en dat is helemaal niet fijn aan je blote knietjes. Hij heeft toen voor een hoop vermaak gezorgd, iedereen schoot steeds in de lach. Ruud en ik hadden de hele vakantie het liedje van 'The lion king' in ons hoofd. :lol:

Vandaag had Jason niet veel zin in lopen, heeft maar een paar pasjes gezet. Zolang het kruipen hem nog sneller en makkelijker af gaat, kiest hij daar toch eerder voor.
Suuz

Bericht door Suuz »

Afbeelding
Afbeelding

meer van de laatste tijd:
Afbeelding
Afbeelding
Gebruikers-avatar
Petra
J&J SANTORINI
BerichtenCOLON 2318
GeregistreerdCOLON Di Jul 27, 2010 2:13 pm

Bericht door Petra »

Al die lopertjes en klimmertjes, zorgenkindjes.
Leuk om te horen hoe het bij iedereen gaat.

Hier gaat het wel aardig. Hoe de nacht verloopt varieert nogal van dag tot dag. Ik had gehoopt dat het slapen van Jesse beter zou gaan toen zijn neusamandelen zijn verwijderd en zijn oren zijn doorgeprikt in juni. Helaas viel het wat tegen en zijn we 2 weken geleden weer op controle geweest bij de KNO-arts (eerder dan normaal op mijn verzoek). Daar bleek er weer flink wat druk op zijn oren te staan en met de koorts die hij zo nu en dan heeft is er besloten om hem weer op de wachtlijst te zetten, dit keer voor buisjes. Dinsdag 30 augustus gaan we daarom weer een ritje naar het ziekenhuis maken.
Ik herken het verhaal van een tijd lang krijsen erg van Jesse. Die heeft het nu ook al een paar keer gehad. Zonder duidelijke reden alles bij elkaar gillen en dan niet op schoot willen, maar ergens in een hoekje kruipen of op de grond liggen rollen. Wat ik ook doe het maakt niet uit, pas als je hem een tijdje hebt laten gaan wil hij wel weer bij je zitten en gaat het langzaam over.

Gelukkig vallen die nachten en dat huilen in het niet als je dat lieve mannetje gewoon overdag ziet. Hij is heel vrolijk en ondernemend. Vind de box tegenwoordig wel lekker om even een boekje te zitten bekijken. Dat is heel handig als hij aan het eind van de dag alleen maar de kasten leeg aan het trekken is ::wink:
Hij kan zichzelf prima vermaken, maar als je aan het koken gaat aan het eind van de dag heeft hij het daar wat moeilijker mee.

Lopen doet Jesse al een hele tijd. Ben op onze blog even aan het kijken geweest voor verschillende data, maar ook daar ben ik niet meer zo fanatiek met schrijven geweest moet ik zeggen.

Ik heb een foto van Jesse bij 1 van de eerste keren los staan, dit is op 10 april, Jesse 13 mnd:
Afbeelding
Die armen in de lucht en de bigsmile, ze zijn zo herkenbaar uit jullie verhalen.

Begin mei, dus met 14 maanden ging Jesse lopen. Eerst met vaak vallen en dan verder kruipen, maar een week of 2 later werd het kruipen steeds minder en nu loopt hij al mee naar de winkel en terug (winkel is op ca. 500 meter afstand).

Nog een paar plaatjes van Jesse, het kan zijn dat ze al in het vorige draadje hebben gestaan, maar dat moeten jullie me maar niet kwalijk nemen.
Gezellig met z'n allen lezen
Afbeelding

Klimgeitje
Afbeelding

Nieuwsgierig mannetje
Afbeelding Afbeelding

Hoera, een boom, dan kan Jesse niet naar me toelopen als ik met een fototoestel door m'n knieen ga. Myrthe en Benthe er bij gedirigeerd, maar dit was het beste wat eruit kwam
Afbeelding

En even een linkje naar een filmpje
We wilden met het regenachtige weer de meiden wat meer laten bewegen, dat lukte niet zo erg, maar moet je Jesse op de achtergrond zien.

Flink verhaal geworden, nu nog wachten op de foto's van de anderen.
Suuz is natuurlijk een inspiratie geweest voor mij ::wink:
mv M.yrthe (juni 2005), B.en (mei 2007) en J.esse (maart 2010)
gardenofeden

Bericht door gardenofeden »

Wat leuk al die foto's!

Jason komt ook nog even gedag zeggen:

Afbeelding[/img]
Gebruikers-avatar
wilmama
J&J HAWAII
BerichtenCOLON 6412
GeregistreerdCOLON Ma Jul 26, 2010 9:32 pm

Bericht door wilmama »

Ik word er bang van haha geweldige foto.

Ik zal ook eens kijken voor een foto en een update.
W ilma mama van A nne (4 feb 08) en M arijn (2 juni 10)
Mijn haakblog
Suuz

Bericht door Suuz »

mooie foto's! wat zijn die van jullie gewoon groot zeg.. :shock: maar wel leuke schatjes.
Gebruikers-avatar
Regina
J&J SANTORINI
BerichtenCOLON 3616
GeregistreerdCOLON Di Jul 27, 2010 8:29 am

Bericht door Regina »

Nou eindelijk eens even tijd voor een update. Niet dat er heel veel te updaten is :lol:

We zijn dus heerlijk op vakantie geweest. Liam heeft zich daar ook goed vermaakt. Hij vind het heerlijk om in de auto te spelen zodra de voordeur van de auto openstond dan zat hij er in en echt boos als je hem er dan weer uit haalde :lol: Verder klimt Liam ook wel overal op en uit als hij de kans krijgt. De trap is echt zijn favoriet heel fijn als je zussen het hekje nog wel eens vergeten :roll:

Hij is ook gek op de zandbak. We hebben van de week het zand nog vervangen want de deksel was er afgewaaid in de vakantie dus het was een modderbad geworden.

Hij heeft er trouwens 2 tandjes bij gekregen in frankrijk 8 in totaal nu.

Leuke foto's allemaal ik zal morgen eens even de vakantie foto's uitzoeken en plaatsen.
Regina, moeder van
Mirte (15-10-2004) Nikki (09-10-2007) Liam (11-05-2010)
Gebruikers-avatar
Ester
J&J SANTORINI
BerichtenCOLON 3925
GeregistreerdCOLON Di Jul 27, 2010 10:28 am

Bericht door Ester »

Volgens mij wordt het ook wel weer eens tijd om wat over Famke te vertellen. Gaat lekker met d'r, ze scharrelt zo'n beetje de hele dag rond in huis en tuin en vermaakt zich over het algemeen prima. Ze heeft even wat last gehad van haar kiezen, maar die zijn nu alle 4 door. Ze is de laatste twee weken ineens gaan praten, probeert nu alles na te zeggen en kan ook heel veel dierengeluiden nadoen. Leuk! Ze komt nu ook vertellen als ze gepoept heeft. Hurkt dan een beetje, kijkt naar beneden en zegt: Poep! :D
Helaas is ze de laatste tijd s ochtends heel vroeg wakker (ergens tussen 5.30 en 6.30) En slaapt ze 's middags ook maar weinig. Vaak heb ik me net op de bank geinstalleerd met Giel voor een fimpje (en ik met de bedoeling even een tukje te gaan doen) en dan is ze alweer wakker... Tja.
Volgende week gaat ze haar DTP krijgen (we laten de K eruit), ben benieuwd hoe dat nu verloopt)
Ester, mama van twee jongens (5 en 1) en een meisje (3)
Gebruikers-avatar
Regina
J&J SANTORINI
BerichtenCOLON 3616
GeregistreerdCOLON Di Jul 27, 2010 8:29 am

Bericht door Regina »

Voor wie het leuk vind hier staan wat van onze vakantie foto's. Hier staan redelijk wat foto's van Liam bij. http://jipenjanneke.messageboard.nl/vie ... hp?t=20249


Liam gaat nu steeds meer los staan maar lopen doet hij nog niet. Vandaag heeft hij wel een heel stuk aan 1 hand gelopen bij mij dus wie weet gaat hij binnenkort wel lopen. Hoe gaat het met bij jullie?
Regina, moeder van
Mirte (15-10-2004) Nikki (09-10-2007) Liam (11-05-2010)
Mamarielle
J&J SANTORINI
BerichtenCOLON 2101
GeregistreerdCOLON Di Jul 27, 2010 1:16 pm

Bericht door Mamarielle »

Petra: hoe is het gegaan met het plaatsen van de buisjes bij Jesse? Merk je al verschil ook bij hem? Ik hoop het, vooral dat het slapen ook weer wat beter gaat!
Leuke foto' s van Jesse, mooi mannetje hoor!

En ook al zo'n leuke foto van Jason, dat is ook wel een boef of niet?

Wat leuk dat Famke nu steeds meer gaat kletsen, gezellig he! En ook wel heel handig als ze steeds beter duidelijk kunnen maken wat ze bedoelen.

Dat ziet eruit als een leuke vakantie Regina! Liam wordt ook alweer zo groot! En wat lijkt hij op Nikki, maar dat heb ik (en vast vele anderen :wink: ) al vaker gezegd. En zijn vlek wordt echt alweer een stuk minder zichtbaar he. Maar dat hoor je vast ook wel vaker... Ik ben benieuwd wanneer hij gaat lopen, het kan ineens ook heel hard gaan.

Ik had laatst ook wat foto's van ons geplaatst:
http://jipenjanneke.messageboard.nl/vie ... hp?t=20220

Ik zal een foto van Jonathan alleen ook hier even neerzetten:
Afbeelding

Ik heb eigenlijk niet zoveel nieuws te melden. Het gaat nog steeds lekker hier. Hij heeft de eerste 2 weken dat Lucas naar school ging hem wel gemist, zat weer vaak te mopperen en kon niet goed alleen spelen. Maar sinds vorige week ofzo is dit weer over en is ons vrolijke ventje weer terug. Hij loopt nog steeds niet, maar gaat wel heel vaak vanuit de kruipstand staan midden in de kamer en laat zich dan weer op z'n billen vallen. Geweldig vindt hij dat :lol: en herhaalt dit dan steeds weer.
Verder vindt hij het nu heel leuk om met Duplo te spelen en sinds kort lukt het ook al echt om de steentjes goed op elkaar te zetten en bouwt zo heel wat af. Verder vermaakt hij zich eigenlijk overal wel mee. Vooral grote broer nadoen is erg leuk en interessant natuurlijk :wink: Lucas deed laatst bijv. dat de loopauto een step was en opeens hoor ik een kreet achter me; staat Jonathan ook met 1 been op het bakfietsje.... :lol: En dan ook zoooo trots erbij kijken, geweldig!
Gebruikers-avatar
Mamalon
J&J HAWAII
BerichtenCOLON 6175
GeregistreerdCOLON Wo Jul 28, 2010 7:25 pm

Bericht door Mamalon »

zo, eerst alles in foto-emmer, nu hier....
en dan volgende keer een uitgebreidere tekst!
*foto's verwijderd*
Laatst gewijzigd door 1 op Mamalon, in totaal 0 keer gewijzigd.
Mamalon
Suuz

Bericht door Suuz »

mooi kids heb je!
Gebruikers-avatar
Mamalon
J&J HAWAII
BerichtenCOLON 6175
GeregistreerdCOLON Wo Jul 28, 2010 7:25 pm

Bericht door Mamalon »

Thanx. Ben zo trots dat ik ze nu maar heel groot laat staan (en over een tijdje wel weer uit het draadje haal)

Nou. Hoe het nu hier gaat. Er zijn veel dingen gebeurd!

Vaccineren heb ik op het laatste moment afgeblazen, puur op gevoel. Later bleek ze inderdaad verhoging te krijgen daags na de voorgenomen prik, ik ben blij dat ze niet extra belast is met vaccineren. Nou ja het heeft voor ons geen haast.

Lieke heeft nu blaasontsteking, een AB kuur voor 10 dagen. Pffff wat een nachtelijke onrust. Ik dacht eerst dat het kwam doordat ze op het KDV was gestart, maar dat bleek dus toch een blaasontsteking.

De eerste keer KDV ging heel erg goed! Voor degenen die het nog weten: bij Belle was het drama toen die op dezelfde leeftijd naar het KDV moest. Nou mag Lieke bij Belle in de groep, hoewel ze eigenlijk nog een maandje te jong was. Ze sluit naadloos aan en ik hoor al dat ze veel met de leidsters praat en lekker zelf met andere kindjes gaat spelen. Hoe bijzonder.

Verder zijn we voor de nachtelijke onrust een psychologisch traject ingegaan, we zitten nu in de intakefase (max drie gesprekken). Daarna vindt een deskundigenvergadering plaats waarin wij als ouders deelnemen, evenals een kinderarts, ontwikkelpsycholoog en een pedagoog (ik geloof dat ik niemand vergeten ben). Dan wordt bepaald wat kindeigen gedrag is, wat mogelijk toch medisch gedrag is en wat aangeleerd gedrag is. Bovendien wordt een plan opgesteld. Ik ben benieuwd, en hou jullie op de hoogte.

Verder gaat ze nu ook wat meer eten en drinken, waardoor ze soms op een werkdag maar twee keer borst vraagt (nachten tel ik daarin niet mee, dat is meestal nog twee keer). Dat is ook wel prettig. En ze blijft steeds langer aan tafel zitten, en ze kan al hele einden zelf lopen, en ze vindt het badje met schuim en grote zus supergeweldig (al had ze er vanavond in gepoept, blegh). En ze speelt zo leuk met haar zus! Oh wat ben ik dan trots en gelukkig met die twee. Ik zou er bijna drie willen, haha. Nee hoor, het zou trouwens nog niet eens kunnen, ik ben nog niet ongesteld. Ja, we doen wel aan voorbehoedsmiddelen hoor, je weet ten slotte maar nooit.

Nou, zo gaat het hier.

Binnenkort ga ik jullie berichten nog eens uitgebreid lezen (foto's heb ik al bewonderd) en daarop reageren. Sorry dat ik dat niet eerder heb gedaan maar ik wil er echt even de tijd voor nemen en dat lukt niet altijd.
Mamalon
Gebruikers-avatar
wilmama
J&J HAWAII
BerichtenCOLON 6412
GeregistreerdCOLON Ma Jul 26, 2010 9:32 pm

Bericht door wilmama »

Leuk dames jullie verhalen.

Ik zet even wat foto's en dan later vandaag even een update
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
W ilma mama van A nne (4 feb 08) en M arijn (2 juni 10)
Mijn haakblog
Gebruikers-avatar
Mamalon
J&J HAWAII
BerichtenCOLON 6175
GeregistreerdCOLON Wo Jul 28, 2010 7:25 pm

Bericht door Mamalon »

Wat een leuk snoetje heeft M arijn toch. En wat staan jullie er allemaal ontspannen op, op die laatste! Heerlijk he die draagdoeken. Echt dat is een geweldige uitvinding!
Mamalon
Hanne

Bericht door Hanne »

Espen is ook een maart 2010 kindje, maar ik heb weinig tijd en energie om lang te schrijven.
hij is heel klein en mager. hij eet heel slecht en slaapt heel weinig. daar maak ik me veel zorgen over. nu is hij al heel langdurig verkouden, waardoor ik hem nog niet heb laten inenten voor bmr. hij moet eerst wat beter in zijn vel zitten voor ik hem zo'n belastende inenting laat geven. eerst wil ik dat hij weerstand opbouwt.
hij is wel heel vrolijk en actief. hij klimt overal op, danst heel graag, springt als een kikker. zijn hobby is stiekem de telefoon pakken en iedereen uit de snelkieslijst opbellen. hij brabbelt veel en heeft ook een aantal woorden die hij wel echt kan zeggen. de grappigste vind ik ninja ipv navel.
gisteren was hij heel zielig. toen heeft hij in de keuken een glazen voorraadpot gepakt, gebroken en is in het glas gaan staan met zijn voetje. een diepe snee op zijn teen die gehecht moest worden.
espen en leander zijn de beste vrienden. espen is idolaat van zijn grote broer en wil alles doen wat hij doet.

dit is Espen op mijn arm
Afbeelding

Uploaded with ImageShack.us
BUTTON_POST_REPLY