choco-bom: hoe?
Moderator: Chantal
choco-bom: hoe?
Nor@ wil graag een chocolade taart met haar verjaardag, dus dacht ik die leuke choco-bom met kitkats eromheen te maken. Alleen hoe maak je die precies? Iemand die me haar choco-bom geheimen wil vertellen?
It's simple, but somehow letting go's the hardest part
bodem van bastonje koeken (heel pak verkruimeld) met 50 gr gesmolten boter, samen mengen bodem van maken(in springvorm 20 bv) en hard laten worden in de koelkast.
4 dl slagroom en 400gr van de chocolade die je verkiest. chocolade mogen gewoon repen zijn die je au bain marie smelt. slagroom kloppen met wat poedersuiker. dan de gesmolten chocolade mengen met de slagroom, en als volwassenen er van eten een borrelglaasje amaretto doet het altijd goed.
op de bodem de fruffelvulling mooie laag van maken en alvast een laagje m&m's ofzo in hard laten worden.
opstijven in de koelkast (nachtje). als je de vorm eraf haalt de kitkatjes eromheen zetten. ik strik er dan meestal een mooi striklint omheen. Je kunt kitkatjes ook van te voren versieren met wat fondante figuurtjes en als hij klaar is er nog wat m&m's bovenop doen die los liggen.
succes verzekerd!
4 dl slagroom en 400gr van de chocolade die je verkiest. chocolade mogen gewoon repen zijn die je au bain marie smelt. slagroom kloppen met wat poedersuiker. dan de gesmolten chocolade mengen met de slagroom, en als volwassenen er van eten een borrelglaasje amaretto doet het altijd goed.
op de bodem de fruffelvulling mooie laag van maken en alvast een laagje m&m's ofzo in hard laten worden.
opstijven in de koelkast (nachtje). als je de vorm eraf haalt de kitkatjes eromheen zetten. ik strik er dan meestal een mooi striklint omheen. Je kunt kitkatjes ook van te voren versieren met wat fondante figuurtjes en als hij klaar is er nog wat m&m's bovenop doen die los liggen.
succes verzekerd!
Ik heb hem gemaakt van biscuit (ergens is een recept, ik heb het gewoon zelf gemaakt met eieren en suiker en zelfrijzend bakmeel dacht ik) en dan als vulling had ik chocolademousse gedaan (gesmolten chocolade en slagroom enzo) en dan de kitkats met een beetje botercreme aan de zijkant geplakt. Op de bovenkant had ik slagroom gesmeerd en daarop de M&M s gegooid.
Dit was de mijne:

Dit was de mijne:

Ik gebruik ook chocolade biscuit, als vulling chocomouse (gewoon uit de winkel) of slagroom met vers fruit. Daarna ganache erover heen en kitkat daarmee vast plakken. ALs laatste de m&m's erop. Altijd een groot succes!
En vergis je er niet in, het is ontzettend machtig...
En vergis je er niet in, het is ontzettend machtig...
Groetjes Diane
S erena, feb 2002
M aria, jun 2003
C hiara, nov 2007
E nea, sep 2009
S erena, feb 2002
M aria, jun 2003
C hiara, nov 2007
E nea, sep 2009